Reacties van Leerlingen


Autorij-instructie J.L.Dokman

Prijslijst voor autorijles Schakel en Automaat

Fotopagina

De instructie

Aanbiedingen

Mijn hobby

Aanbieding voor Nieuwe leerlingen

Rijangstbegeleiding

LINKS


Note: wel of geen foto bij het stukje is volledig de keus van de leerling

Dat het behalen van mijn rijbewijs een project van de lange adem zou worden, daar had ik mij op voorhand wel op ingesteld. Dat mijn geduld en doorzettingsvermogen mede dankzij maar liefst twee tussentijdse lockdowns nóg verder op de proef zouden worden gesteld, had ik vooraf nooit kunnen verzinnen. Waarschijnlijk was dat maar beter ook; ignorance is bliss zullen we maar zeggen. Een lang traject dus al met al, maar ontzettend leerzaam op meerdere vlakken. Dankzij de lessen van Bert heb ik nu het gevoel een stabiele en degelijke basis te hebben om zelf verder mee aan de slag te gaan. Waar ik veel aan heb gehad, waren de correctieve oefeningen gericht op de zwakke plekken: wanneer ik ergens moeite mee bleef houden, bleven we het herhalen tot ik er meer grip op kreeg. Meerdere keren dezelfde korte invoegstrook op, een aantal keren hetzelfde kruispunt passeren, op een parkeerterrein oefenen met terugsturen... en altijd de uitdaging om niet enkel de auto, maar ook de eigen zenuwen onder controle te houden ;-). Nu mag (moet) ik het echt zelf gaan doen en hoewel dat idee nog wel spannend is, kijk ik ook uit naar de nieuwe mogelijkheden die het autorijden mij op zullen leveren. Bert, bedankt voor alle leerzame lessen! Ik ga ongetwijfeld nog veel aan je denken de komende tijd.

Groetjes! Juultje

Een trotse moeder

Bert, 
hartstikke bedankt voor al je deskundigheid, geduld en humor. 
Dankzij jouw hebben mijn kinderen, die beiden een verlaagd iq hebben, met PLEZIER hun rijbewijs leren halen waar ze hun leven lang de vrijheid  en plezier van mogen beleven.
Topper, dat is een gave die niet iedereen bezit!!
Mvg Karin Kist

Beste Bert,

Ik wou je nog even bedanken voor de erg fijne, grappige (en strenge ?) lessen die ik bij jouw rijschool heb gevolgd.

Het duurde een tijdje voordat ik kon afrijden maar uiteindelijk toch in 1x geslaagd.

Ik heb veel geleerd bij je en zal alles ook zeker blijven toepassen.

Ik wens je verder nog veel succes met je rijschool.

Groetjes, Kai

Beste Bert,

Ik wil u bij deze nogmaals heel erg bedanken voor de fijne lessen en de duidelijke uitleggen.

U heeft mij echt van de zenuwen afgeholpen tijdens het rijden, ik stap nu met veel meer vertrouwen de auto in.

Mvg Ian.

Goedemiddag Bert,


Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de fijne en duidelijke rijlessen.

Je hebt mij zelfvertrouwen in het autorijden gegeven waardoor ik nu met veel plezier rij. Ik heb mijn rijbewijs met spoed aangevraagd en kon gelijk de volgende dag in de auto kon stappen. 


Met vriendelijke groet,

Elvier van Daalen


Hi Bert,

"Rijles met Bert heb ik ontzettend positief ervaren. Ik vond de rijlessen altijd heel spannend, maar Bert wist mij goed gerust te stellen en leerde mij steeds meer op mezelf te vertrouwen. Hij had veel geduld, wijsheid en humor en doorzettingsvermogen voor twee! Ik zou zijn rijschool absoluut aanraden. Niet alleen voor het uiteindelijke examen, maar ook voor het ontwikkelen van rijvaardigheden die verder gaan dan kunnen slagen met een 'zesje'. Bij Bert leer je alles wat je nodig hebt om veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer en bovendien is er ook alle ruimte voor vragen, grappen en zelfspot. Zeker aanmelden dus!"

Ik hoop dat je dit een leuke tekst vind. Nogmaals bedankt voor het hele traject en nog veel succes in de komende jaren!

Groetjes, Joy van Aanholt

Vandaag 09-10-2019 Eindelijk geslaagd via rijschool dokman !!

Nogmaals bedankt Bert . Ben blij dat ik van het lessen af ben maar niet van u. Bert is een top rij instructeur die streng is maar vooral iemand die het je op de juiste manier leert .

Eerst een ander rijschool gehad en toen overgestapt na rij school dokman en wou dat ik dokman gelijk al had gekozen.

Nogmaals bedankt en voor iedereen die een goede rijschool wil waar je alles goed van leert raad ik zeker rijschool dokman aan!!

Bedankt voor u vertrouwen en geduld en tot een keer op de weg hihi .

Groetjes van ramona

Beste Bert, 

Als eerste heel erg bedankt voor alle goede rijlessen.  Ik heb altijd met erg veel plezier bij u gelest, ook vond ik de camera erg fijn, zo kon ik altijd na mijn les even terugkijken wat er wat minder goed ging en het  commentaar erbij even terugluisteren. Ook als je iets niet goed begreep werd dit altijd duidelijk uitgelegd met behulp van een boek/ tablet met bepaalde situaties op de weg. Dit vond ik ook erg fijn. Ook was de lesauto een erg fijne en moderne auto om in te rijden. Ik weet nu wel zeker dat ik dankzij alle goede lessen vol vertrouwen kan deelnemen aan het verkeer. Nogmaals bedankt voor alles en ik raad de rijschool iedereen aan. Ook was het erg leuk dat ik na het slagen een leuke pen als cadeau kreeg, superleuk! Groetjes, Sharifa

Ha Bert, zojuist is mijn portemonnee gevuld met een extra pasje! Mede dankzij jou energie en tijd die je erin hebt gestoken. Een fijne tijd waarin ik met plezier de auto instapte en er altijd een relaxte sfeer was waarin ik steeds zelfverzekerder en een veiligere bestuurder werd! Nogmaals bedankt en wie weet tot ziens op de weg. Groeten, Kevin

Hoi Bert. Ik wil je hartelijk bedanken voor je leerzame lessen. Het was fijn dat je zo de tijd nam om mij alles te leren, en dat gaf me veel vertrouwen in mijn eerste examen. Dat heeft veel nut gehad, want ik ben in een keer geslaagd. Nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame lessen! Groetjes, Jeremy

Hallo Bert, Ik heb net mijn rijbewijs opgehaald in Rotterdam en ben vanaf het stadhuis naar Krimpen aan den IJssel gereden in de bus. Geen brokken gelukkig! Jeroen vond het geloof ik nog spannender dan ik, haha. Ik heb hieronder een stukje geschreven. Het is misschien wat formeel, maar ik dacht dat het wel zo netjes stond op de site. Heel erg bedankt voor je geduld en aandacht. Hiervoor heb ik gereden bij een andere rijschool die mij examen hebben laten doen voordat ik hier klaar voor was. Althans, daar kwam ik achter zodra ik besloot bij rijschool Dokman te komen rijden. Hij nam met mij wat standaard manoeuvres door en ik had de helft nog nooit gedaan. Wat me al snel op viel is dat Bert Dokman niet zo'n leraar is die steeds in zijn telefoon zit te kijken maar met aandacht naar jou en de omgeving kijkt. Wat ik erg fijn vond was dat hij ook mee keek naar de manier waarop ik nu ga rijden, namelijk in een bedrijfsbus van +/- 5 meter. Hij gaf me tips en trucs voor inparkeren en bochten maken met zo'n grote wagen. Gelukkig wist Bert mijn zelfvertrouwen en rijvaardigheid genoeg op te krikken om mijn tweede poging met goed gevolg te volbrengen. Rijschool Dokman, heel erg bedankt voor de vriendelijke en rustige manier waarop de lessen gegeven worden en het inspelen op het karakter en de spanningen van de leerlingen! Groetjes, Liselotte

Beste Bert
Hartstikke bedankt dat u me geholpen heeft , met het behalen van mijn rijbewijs in een korte tijd. De lessen waren goed en heb veel van je geleerd . Dank je wel :)
Groetjes Youssef Amhaouach

Beste Bert,Ik wil je bedanken voor de goede lessen en je geduld. Ik voel mij nu zelfverzekerd op de weg. Ik had dit nooit verwacht van mijzelf, omdat ik in eerste instantie erg last had van rijangst.  Dankzij jou ben ik daar helemaal van af en vind ik rijden erg leuk. Groetjes Nadine

Beste Bert,

Ik wil je nog heel erg bedanken voor alle leerzame rijlessen. Ik weet nog hoeveel moeite ik in het begin had met het schakelen en later kwam het kijken er ook nog eens erbij (SCHOUDER!!!). Soms kreeg ik het gevoel dat ik het nooit zal leren, maar je bleef me eraan herinneren dat als je het rustig doet je het vanzelf wel zal leren. Daar had je helemaal gelijk in, want uiteindelijk heb ik ook mijn rijbewijs gehaald!  Dat allemaal dankzij jou duidelijke uitleg van elke situatie, tips en natuurlijk de camera waarmee ik alles nog een keer terug kon bekijken. Ik zou daarom iedereen aanraden om bij jou rijlessen te nemen vanwege jou kennis en deskundigheid van het verkeerd en vaardigheid met de auto.  Nogmaals heel erg bedankt voor de lessen (ook namens mijn broer) en heel veel succes! We komen elkaar vast nog wel eens tegen!

Groetjes ,Wei Peng

Beste Bert ,

 Super bedankt voor uw goede lessen die ik van u heb gekregen, de tijd en geduld met alles en vooral het uitleggen. Hier door kreeg ik meer zelfvertrouwen in het rijden . Ook de camera is heel handig ,heeft mij goed geholpen. Ik kon mijn lessen met fouten weer terug zien op mijn gemak. Het waren gezellige leerzame lessen , die ik nu wel zal missen. Trouwens het is een leuke auto waarin ik examen heb mogen maken , rijdt ook lekker. Ja ik heb alles toegepast wat ik van u hebt geleerd op examen. ** Ondanks het heel slechte weer is het me toch gelukt om mijn rijbewijs te halen ( en dat ook op de 13 de van de maand ). Zo kan je zien dat de 13 de van de maand geen slechte bedoelingen heeft. Bert u kan heel goed les geven , bent behulpzaam, serieus,  heb geduld en inzicht geven aan een leerling kan men van u leren. Ik raad degene of aanstaande leerlingen die dit lezen aan om gerust bij rijschool Dokman rijles te nemen  want je zit hier echt goed als je je rijbewijs echt wil. Alleen moet je geduld hebben. O ja  "over mijn schouder kijken zal ik niet vergeten"  Bert  hierbij nogmaals bedanken voor al die leerzame lessen.

 Heel veel succes met uw rijschool.

 Groetjes Mila

Na mijn rijexamen gehaald te hebben kan ik met zekerheid zeggen dat ik heel blij was dat Bert mijn rij-instructeur was. Niet alleen heeft hij ervoor gezorgd dat ik mijn rijexamen heb behaald, maar ook dat ik met vertrouwen kan deelnemen aan het verkeer. Je kan merken dat Bert jarenlang ervaring heeft in het verkeer, en daar leer je heel veel van. Ik kan me niet voorstellen dat ik ergens anders rijles had genomen. Bert is een echt expert in het vak.Nog maals bedankt voor alles,

M.v.g.  Berend Schmidt

Hoi Bert, Gefeliciteerd met het 12,5-jarig bestaan van de rijschool!! Ik vind Bert een hele prettige rijinstructeur. Hij ziet (bijna) alles en is recht door zee. Hij begrijpt wáárom jij bepaalde fouten maakt en kan goed en geduldig uitleggen hoe jij deze patronen kan doorbreken. Veilig rijden staat hoog in het vaandel. Ook is de klant koning in zijn auto. Muziek harder of zachter, airco aan of uit, raam open of dicht, op een andere locatie opgehaald of afgezet worden, het kan allemaal! Daarom wil ik Bert van harte aanbevelen als rijinstructeur. Fijne vakantie en groeten, Elise

Hey Bert, Hieronder vind je mijn stukje voor op de website. En nogmaals bedankt voor de goede lessen. Ik ben bij autorijschool J.L. Dokman begonnen omdat hij als één van de beste geregistreerd stond. Na de eerste proefles direct verder gegaan en inmiddels in één keer mijn rijbewijs gehaald. Bert is een goede instructeur die jou wil laten slagen en mocht je iets fout doen, dan wil hij het je graag nog eens uitleggen. Ik heb een leuke en zeker leerzame tijd gehad bij Bert in de auto en kan hem zeker aanraden. Groeten, Dominique

Bert, bedankt voor de fijne en leerzame lessen waardoor ik in 1x ben geslaagd.
Ik heb veel van je geleerd en voel me hierdoor zeker veilig op de weg! Gr. Ruben van Strien

Zeer goede ervaringen bij deze rijschool. Bert geeft altijd zeer duidelijke instructies en neemt de tijd om bepaalde situaties goed uit te leggen of , indien mogelijk, te laten zien. Bert zijn doel is om je goed en vooral veilig (met zelfvertrouwen) aan het verkeer te laten deelnemen.

Groetjes, Robert V.

Voordat ik bij Dokman belandde had ik al een tussentijdse toets en een aantal examens achter de rug. Ik reed toen bij een andere rijschool. Ik was daar te vroeg op examen gezet waardoor mijn zelfvertrouwen na elk gefaalde examen minder en minder werd. Na de derde keer besloot ik een andere rijschool te zoeken omdat ik niet meer wist wat ik met mezelf aanmoest. Mijn instructeur bij andere rijschool zette me nota bene iedere keer op examen en was er van overtuigd dat ik zou slagen, en toch zakte ik steeds weer. Eenmaal begonnen bij Dokman vertelde Bert me dat ik aardig wat tekort schoot in vaardigheden. Toen ontstond het besef dat ik helemaal niet klaar was om af te rijden. Vervolgens heb ik in een korte tijd onwijs veel geleerd bij Bert. Hij leerde me dingen waar ik nooit van gehoord had - nogal vreemd als ik al drie keer examen heb gedaan. Alle fijne kneepjes die mijn vorige instructeur me niet leerde, leerde Bert mij wel. En wat voor mij nog belangrijker is dan dat is het feit dat Bert ook ingaat op het psychologische gedeelte, waardoor ik uiteindelijk slaagde. Doordat ik al een aantal keer gezakt was zat ik niet relaxed in de auto. Ik maakte me te veel druk om mijn fouten en ik hierdoor leidde ik mezelf af van het autorijden. Dit bleek achteraf ook een enorme factor te zijn bij het doen van examen; mijn gedachtes lieten me dingen doen die ik normaal niet deed. Bert werkt op een kalme en rustige manier, iets wat bij mijn vorige instructeur ver te zoeken was. Bert neemt de tijd en er is altijd ruimte voor herhaling. Daarbij zijn motorvoertuigen een hobby en een passie van Bert, waardoor hij ontzettend veel deskundigheid heeft. Hij zegt altijd: "Ik leer jou simpelweg om een veilige weggebruiker te worden. En dat je daar je rijbewijs mee kan halen, dat is mooi meegenomen." En dit is precies het verschil met mijn andere rijschool, welke als hoofddoel had mij zo snel mogelijk een rijbewijs te laten halen. Rijschool Dokman is ten zeerste aan te raden. Bert gaat voor het hele pakketje en alle fijne kneepjes, waar andere rijscholen enkel gaan voor het halen van een rijbewijs. Groetjes Noah

Beste Bert, ik wil je ten eerste super bedanken voor de geweldige en leerzame rijlessen die je hebt gegeven. Ik ben daardoor in 1 keer geslaagd voor mijn rijexamen. Door jouw fijne lessen kreeg ik zelfvertrouwen en kwam ik erachter dat ik wel degelijk kon auto rijden. Ik wil je ten tweede ook bedanken voor je geduld, want dat had je wel nodig. Het duurde even voordat ik alles door had, maar dat maakte jou verder ook niks uit, want je legde mij het steeds opnieuw uit. De tips en opmerkingen die je geeft, die vergeet je nooit meer. Zo had ik tijdens mijn examen ook steeds jouw tips en opmerkingen in mijn hoofd. Dat heeft mij heel erg geholpen. Ik wil je nogmaals bedanken voor de leerzame en boeiende rijlessen. En ik wens je nog veel succes met je rijschool!! Groetjes, Willemieke

(Automaat)

Beste Bert, Het had wat voet in de aarde, en het bleek wat meer dan “even”leren autorijden. Maar toen ik eenmaal mijn koppigheid had laten varen, en naar de automaat was overgestapt, begon de stijgende lijn Zich inderdaad te tonen. Eigenlijk vraag ik mezelf nu af waarom mensen uberhaupt nog met een schakelbak rijden. Het feit dat ik in de ochtendspits in staat was om veilig genoeg te rijden voor een examinator zegt veel over het resultaat wat we samen bereikt hebben. Als ik ooit nog iemand Zen hoor zeggen, dan zie ik jou in mijn hoofd “ hommm”doen. Voor aanstaande leerlingen die dit lezen: Als je een rijleraar zoekt die je meer leert over (veilig) auto rijden dan hoe je examen te halen. Hierbij heb je de juiste keuze gevonden. Groetjes, Mathijs

Hallo Bert. Dit is mijn beoordeling over de rijschool. Dit is een zeer waarschuwend verhaal voor degenen die een rijschool gaan kiezen. Ik heb de grote fout gemaakt met de eerste selectie van de rijscholen. Ik zocht een rijschool met een instructeur die mijn moedertaal spreekt terwijl mijn Nederlands genoeg was om te leren. Ik verloor mijn tijd en geld en kreeg angst en twijfel aan mezelf. Na twee mislukte examens, heb ik besloten om van rijschool te veranderen. En toen heb ik echt onderzoek gedaan. Ik heb mijn collega's en kennissen over hun ervaringen met rijscholen gevraagd . Toen kwam ik een rijschool tegen, rijschool J.L.Dokman. Na de eerste les besefte ik dat ik alles weer opnieuw moest leren. Niet alleen schakelen en sturen, maar ook veilig voor mezelf en anderen een voertuig besturen. Na een paar maanden ben ik geslaagd voor het examen en kreeg mijn rijbewijs. Dit is mijn verdienste en die van mijn instructeur, maar zonder het werk van een goede en bevoegde instructeur zou het veel moeilijker, en misschien wel onmogelijk zijn geweest. Bedankt voor alles. Anna

Hee Bert, Hier mijn reactie: In mei begon ik bij aanvang van de zomervakantie met autorijlessen bij autorijschool Dokman. Vanaf het eerste moment kwam Bert over als een ervaren, solide rij-instructeur. Tijdens de lessen bleef hij kalm. Hij past zich goed aan aan het niveau van de leerling. Bert is erg goed met langzame leerlingen, maar als hij merkt dat je snel leert (in de proefles) past hij zich moeiteloos aan. Kortom, hij biedt je het niveau aan waar je je op dat moment bevindt. Daarnaast is het erg handig de camera in de auto te gebruiken. Het lijkt misschien overbodig, maar achteraf heb ik er spijt van gehad dat ik ik het niet voldoende gebruikt heb. Het scheelt gewoon lessen als je de lessen herbeleeft, en het daardoor weer leert(en geld!). Erg handig met bijzondere maneuvres. Bedankt Bert. Mvg, Jorian

Beste Bert, Ondertussen heb ik alweer bijna een week mijn rijbewijs en dat dankzij jouw goeie lessen! Ik heb er goed aan gedaan om bij jou te komen lessen. Wat een hoop lol en verhalen in die auto! En niet te vergeten al het snoepen haha!! Bedankt voor alles wat je me hebt geleerd en alle gekkigheid in de auto. Groetjes, Marjolijn

Hallo Bert!!! Ik ben geslaagd en wel in 1x, en dat nog wel met mijn faalangst! Dat komt natuurlijk omdat de lessen ingedeeld zijn zo als het beste bij je past. Het is gezellig in de auto maar als iets duidelijk gemaakt moet worden ben je daar ook niet de moeilijkste in haha. Een groot voordeel is ook dat je door de camera in de auto de lessen op kan nemen voor je zelf, dus met een les waar veel verteld wordt of punten waar wat extra aandacht voor nodig is kan je dat nog eens terug kijken en dat is een echte toegevoegde waarde aan de rijlessen. En zoals je zelf al zei er zit nou niemand meer naast mij in de auto te zeuren maar toch was het ook vaak gewoon gezellig!! Bedankt voor de gezellige en leerzame lessen en wie weet komen we elkaar nog tegen op de weg, tot ziens!! Groetjess, Margot Verspuij

(Automaat)

Beste Bert, bij deze wil je nogmaals hartelijk bedanken dat ik dankzij jou mijn rijbewijs eindelijk heb gehaald. Na 6 keer praktijkexamen te hebben gedaan bij waardeloze autorijscholen wilde ik gaan stoppen. Maar toen was ik een week later eens op het internet aan het zoeken naar wat er allemaal mogelijk was op het gebied van faalangstbegeleiding en zo kwam ik dan bij jouw terecht dat is één van de redenen dat ik voor jouw autorijschool heb gekozen. Een andere reden is dat jij gebruik maakt van een T-EYE-CAM waarop ik mijn autorijlessen terug heb kunnen zien en veel van op heb gestoken. Ik wil iedereen deze rijschool echt aanbevelen je ziet echt dat hij met zijn vak bezig is. BERT JE BENT EEN TOPPER!!! HEEL VEEL SUCCES MET JE AUTORIJSCHOOL!!! EN NOGMAALS BEDANKT!!! Groetjes Patrick!!!

Bert, bedankt voor alle lessen die ik van jou gekregen heb (en ook voor de stroopwafels)! De lessen waren altijd gezellig en leerzaam, en met de camera in de auto kon ik alles van de lessen nog eens terug zien thuis. Ideaal en heel erg leerzaam. Je had af en toe een kritische houding, maar naar mijn mening is dat nodig want dan weet je als leerling wat je kan verwachten. Ik hoor het je nog zeggen: ‘heb je over je schouder gekeken?’ en ‘wat vond je er zelf van?’.  Als ik straks alleen aan het rijden ben zijn dat de dingen waaraan ik zal denken. Prima rijschool! Melcher

Nadat ik bij mijn vorige rijschool 3X gezakt was besloot ik om een andere rijschool te zoeken. Zo ben ik bij rijschool Dokman terechtgekomen.Ik had geen beter rijschool kunnen kiezen het manier van les geven was helder en duidelijk, en de camera video beelden hielp ook echt. Na 15 lessen ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Bedankt Bert dankzij jou heb ik nu eindelijk mijn rijbewijs. Mvg Jiar

Hallo Mensen. Na 6 x te vroeg op examen gezet te zijn bij een verkeerde rijschool. Ben ik nu de 7e x eindelijk geslaagd yess. Ik was niet goed opgeleid bij die andere rijschool ook was ik te vroeg op examens gezet..ik had totaal geen inzicht niks..dus ik was daar weggegaan en kwam bij Dokman en ik slaag gelijk super!! ik raad iedereen Dokman aan.. vooral als je het echt wilt halen. Groetjes, Stephanie De Wit.

Beste Bert, Hierbij wil ik je hartelijk bedanken voor de hele goede lessen die ik bij jou gekregen heb. Na een slechte ervaring met een andere rijschool, waar ik 3x voor een examen ben opgegaan en met een waslijst aan fouten ben gezakt, kwam ik bij jou in de auto en toen leerde ik pas echt autorijden. Kijken, bijzondere verrichtingen waren mij niet aangeleerd, dat was volgens de oude rijschool niet zo belangrijk! De eerste rijles bij jou gaf gelijk een duidelijk beeld in hoeverre ik tekort schoot. De rust die jij me gaf in de auto en het terugkijken met de camera werkte ook super en ik kreeg weer plezier in het autorijden.  Ik raad iedereen jouw rijschool aan, zeker als je kampt met faalangst, wat dus bij mij het geval was na 3 x gezakt te zijn. Bert, heel erg bedankt voor de fijne lessen en het allerbeste! Groetjes Sandra

Hallo Bert, Nadat ik gezakt ben, ben ik overgestapt naar jouw rijschool en achteraf gebleken was dat een hele goede keuze! Gelijk al na de eerste proefles snapte ik waarom ik gezakt was. Jouw lessen en de lessen van de vorige rijschool zijn onvergelijkbaar. Ook is de camera in de auto heel erg handig. Bedankt voor de goede begeleiding en de fijne manier van lesgeven, ik heb nu ook eindelijk mijn rijbewijs behaald! :D Groeten Boyd

Hoi Bert, ik ben eindelijk ook aan de beurt om een stukje te schrijven. Meteen geslaagd, YES! Inmiddels zit mijn roze pasje al netjes in mijn portemonnee, hoe gaaf is dat! Na die hele zooi lessen mag ik nu zonder jou rijden, hoewel ik dat nog steeds een heel vreemd idee vind. Ik denk dat ik nog enkele jaren "En wanneer ga je over je schouder kijken?" hoor in mijn gedachten op bepaalde plekken hier in Dordt. En het versje van "een mens vreest.. nogwat" (het is niet helemaal blijven hangen hoewel ik 'm toch heel vaak heb gehoord, haha) bij de omhooglopende spoorwegovergang! Ik ga 't wel missen hoor, het was inmiddels een vaste activiteit in mijn leven geworden, en het was altijd heel gezellig in de auto! Ik vind het nog steeds knap hoe jij alles ziet van wat ik wel en niet doe, ik heb het zelf vaak niet eens door als ik niet in de spiegel heb gekeken, maar jij had 't toch altijd weer gezien :) Je bent er altijd met je volle aandacht bij, waardoor ik vaak ergens weer een handige tip meekreeg. Mijn examinator vond het leuk dat ik tijdens het examen mee zat te zingen met de radio, "nouuu dan ben je toch relaxed aan het rijden, of niet?". Ja dat is waar, dankzij alles wat je tijdens de lessen hebt gezegd ben ik toch echt zelfzekerder geworden, dankjewel daarvoor. Dankje voor alles eigenlijk, de zakdoekjes als ik weer een keer zat te janken, de gezelligheid, jouw geduld, de vele tips, en jouw volledige inzet om mij op te leiden tot een veilige chauffeur. Ik kijk ernaar uit tot ik een keer naast jouw auto voor het stoplicht kom te staan! :D Aan iedereen die dit berichtje leest, bij Bert lessen is een goed idee, hij is ontzettend goed in wat hij doet EN het is hartstikke gezellig in de auto. Niet meer twijfelen joh, vraag een proeflesje aan! :D

(Automaat / opfris)

Bert, ik heb bij jou automaat leren rijden in een korte tijd en dat was een prettige en interessante ervaring. Ik had rijangst en daar heb je me snel overheen geholpen.  Jouw benadering is persoonlijk en geduldig, naast een ex vrachtwagen chauffeur voelt het ook echt veilig en ik heb altijd naar de volgende les uitgekeken. Ik kan iedereen jouw rijlessen aanbevelen en ik stuur straks mijn kinderen zeker ook naar jou toe. 

**** Dirk=

Beste Bert, Voordat ik begon met lessen wilden mijn ouders dat ik bij een goede rijschool ging lessen. Omdat jij op de eerste plaats stond van de top-15 van het CBR- Dordrecht, met de hoogste percentage slagingskans, kozen mijn ouders voor jou. Dat was een hele goede keuze! Ik heb veel van je geleerd. Je legde me alles heel goed uit en ik kon elke les, ook met een SD-kaartje opnemen, en thuis de rijles nog eens bekijken. Zo leerde ik dubbel van een rijles! En weet je… ik slaagde voor de eerste keer!! Nu mijn ouders bij me in de wagen zitten, vinden ze dat ik heel goed rij en zijn ze blij dat ze indertijd voor jou hebben gekozen. Bert, bedankt!! (ook namens mijn ouders).

Groetjes, Jeffrey

(Automaat)

Beste Bert, Aangezien mijn keuze voor jouw rijschool was gebaseerd op alle verhalen die ik had gelezen, kan ik niet anders dan nu ook een stukje schrijven voor de website. De verhalen van leerlingen over hun opgelopen rijangst, vanwege hun vorige rijschool die ze te vroeg lieten afrijden omdat het pakket er nu eenmaal opzat, kwamen mij erg bekend voor. Ik kan mij nu ook in het rijtje toevoegen dat de manier waarop jij lesgeef, mij pas echt heeft leren autorijden. Wat heb ik toch eerder bij die vorige rijschool zitten doen? Nu pas leerde ik beseffen wat ‘vooruit kijken’ echt betekende (waar je naar moet kijken en wat je met deze informatie moet doen!) Ook niet pas enkele minuten later vragen “weet je wat daar verkeerd ging?” (Waar? Wanneer?), maar direct auto aan de kant, nabespreken en over doen. En fouten maken mag, anders leer je niets! Daarbij sprak je droge humor mij aan, wanneer ik in een slordige bui weer eens vergat over mijn schouder te kijken of alleen mijn hoofd bewoog en niet echt in mijn spiegels keek :) Even vervelend was het moment toen bleek dat ik vanwege mijn ADHD een extra rijtest moest doen, echter achteraf bleek dit ‘een zegen’ te zijn. Voorzichtig werd door het CBR geopperd dat ik beter kon overstappen naar een automaat, wat een kleine domper op mijn eergevoel was. Iedereen kan immers toch schakelen? Maar dankzij jouw eerste spontane reactie in de automaat “geweldig, wat een vooruitgang!” en “dit is toch veel relaxer, waarom moeilijker doen dan nodig is?”, heeft mij het plezier in autorijden teruggegeven die ik lang kwijt was. Misschien zelfs nooit gehad. Mijn hartelijke dank daarvoor. Ik kan nu eindelijk zelf mijn gezinnetje naar onze vakantiebestemming rijden!

Ha Bert, Zo. Dankzij jou ben ik nu helemaal blij met mijn roze kaartje :) Het begon allemaal met het op zoek gaan naar een goede rijschool. Niet te duur, en met een hoog slagingspercentage, en daar wastie: RIJSCHOOL DOKMAN! Jouw lessen waren super leerzaam, en dat niet alleen maar ook nog is gezellig. Af en toe een gezellig praatje, even lachen, kortom; leuk en leerzaam. Natuurlijk had je ook je serieuze kanten. Ingrijpen waar het nodig was, om je gelijk te laten merken hoe het moet. De eerste keer schrok ik me lam, toen je keihard om de rem trapte, omdat ik vergeten was de kijken naar een straat van rechts :) Omdat ik zo schrok, durfde ik het daarna niet meer te vergeten. Het heeft dus zin gehad! Je goeie tips voor het examen hebben geholpen. Alles wat je vertelde kwam terug in je examen, en daardoor heb ik hem in 1 x gehaald!
Vooral aan het einde heb je me er doorheen moeten slepen. Ik was echt toe aan dat examen, maarja; dan moet je wel kunnen rijden natuurlijk! De laatste paar lessen hebben we 's middags gereden, wat echt een aanrader is. Dit scheelt veel lessen. Je krijg te maken met situaties die je 's avonds niet meemaak. Door al mijn lessen, die ik bij jou heb gehad, ben ik een stuk wijzer geworden, enne... ik kan en mag nu rijden! Bedankt voor de goede, leerzame, gezellige lessen. En; veel plezier met je nieuwe autootje straks :) Groetjes Hilleke

Beste Bert, Bedankt voor de geweldige lessen en het oneindige geduld. Ook al was ik af en toe onzeker, je liet altijd weten dat je vertrouwen in me had en dat werkte zeer positief. Het terug kijken van de rijles door middel van de camera is ook erg handig. Zo kan je zien wat je gedaan heb en ook wat er allemaal in de les gezegd is, want soms was het zo hectisch op de weg, dat je de helft niet mee kreeg. Dan is het dus handig om na je les alles nog even terug te kijken. Wat ik ook niet zou vergeten is het "rondje om de wereld", dit is ook erg leuk van je verzonnen. Voor mensen die een goede en betrouwbare rijschool zoeken raad ik rijschool Dokman zeker aan. Bert bedankt voor alle goede zorg en lessen.

Groetjes Roy

Het is al even geleden dat ik me rijbewijs heb behaald, maar als nog een berichtje naar jou !! Heb ongeveer een jaar gelest bij je met veel plezier en lol, natuurlijk ook serieus de theorie die erg leerzaam waren.. Ook was ik in het begin erg onzeker of ik wel schakel kon rijden en heb er toen ook over nagedacht om op de automaat te gaan rijden maar jij was ervan overtuigd dat ik het kon en jah hoor na een paar lessen kon ik ook schakelen ;) Uiteindelijk theorie in 1 keer gehaald ook heb ik een tussentijdse toets gedaan waar ik veel geleerd heb en natuurlijk de bijzondere verrichtingen heb behaald dus echt een aanrader !!! Toen raakte ik zwanger en heb met 36 weken (een dikke toeter) me examen in 1 keer gehaald!!! Was zo trots dankzij jouw was dit mogelijk jij heb me dat roze kaartje bezorgd BERT nogmaals bedankt :-D Jij bent oprecht een goede leermeester !!! En hoop dat je nog lang je rijschool kan behouden want jij bent een goede en niet zon rijschool die je uitbuit... waar voor je geld dat heb je bij jouw.. Groetjes van Candy

Beste Bert, Zoals we beiden weten zal ik niet bekend staan als je beste student. Ik dacht veels te veel na en het duurde steeds een lange tijd voor ik daadwerkelijk deed wat je me vertelde te doen. Dit kwam niet omdat ik zo eigenwijs was, maar omdat ik alles continu perfect wilde doen en daardoor steeds de grote fouten bleef maken en mijn vooruitgang dus maar langzaam kwamen. Ook ging de les vaak bergafwaarts wanneer ik een fout gemaakt had. Of zoals jij zou zeggen, een leermoment was tegengekomen. Toch hebben we samen een manier gevonden om ook mij te leren autorijden, haha. Daarbij heb ik toch maar zowel mijn afrijden als mij theorie in 1 keer gehaald! Ik wil daaraan dus toevoegen dat een goede rijschool zich niet kenmerkt door altijd maar de beste leerlingen in 1 keer te doen slagen, die komen er toch wel, maakt niet uit wie er naast zit. Maar juist diegene die er de meeste moeite mee hebben! Groeten, en we komen elkaar vast nog wel tegen! Luuk

Bij Bert lessen was voor mij als studente een fijne keus omdat ik rijlessen kon plannen wanneer het mij uitkwam, en het geen punt was als ik een tijdje geen tijd had om te lessen. Als ik dan weer tijd had pikte ik het gewoon weer op. Bert is lekker duidelijk en laat je zelf je fouten inzien en oplossen, waar ik veel van geleerd heb. Ik heb mijn rijbewijs in 1 x gehaald en ben heel blij dat ik nu lekker zelf mag rondrijden. Dus Bert, bedankt voor alles en het beste! Groetjes Inge.

Hoi Bert, Hoop dat alles goed met je gaat, en bedankt voor alle door jou genomen moeite! Ik ben iets later begonnen met lessen dan de gemiddelde persoon, denk ik, namelijk toen ik 34 was. Ik reisde altijd met de fiets en met het openbaar vervoer, en de overgang naar een auto maakte me wel een beetje onzeker. Via familie kwam ik bij rijschool Dokman terecht; ik kreeg van hun een proefles aangeboden als verjaardagskado. Ze wisten dat ik onzeker was, en namen de moeite om een goed bekend staande rijschool uit te kiezen: rijschool Dokman dus. Bert heeft me prima door mijn onzekerheden geloodst. Ik mocht zoals veel van Berts leerlingen mijn rijbewijs in één keer halen, en rijd nu met genoeg zelfvertrouwen rond om zelfstandig de weg op te gaan, en daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Het rijden is meer een uitdaging geworden dan iets om onzeker over te zijn. Dus Bert, hardstikke bedankt voor al je geduld en onderwijs! Groetjes, Sascha

Hey Bert,

Inmiddels heb ik al ruim 2 maanden mijn rijbewijs en al heel wat kilometertjes gereden, dit heb ik natuurlijk te danken aan jou! Ik herinner me mijn eerste rijles nog goed. Op mijn 18e verjaardag er ineens een kale man met een oortje in voor de deur. Ik dacht “wat moet die nou van me!?” Maar toen zag ik de lesauto staan en werd het me snel duidelijk. Ik kon meteen plaatsnemen achter het stuur. De eerste bocht die ik nam belandde ik bijna in de bosjes, wat tot veel hilariteit bij het thuisfront leidde. Maar natuurlijk ging het rijden steeds beter. Het was altijd gezellig in de auto en er hing een relaxte sfeer, maar je hield me wel scherp en dat was nodig af en toe! Uiteindelijk dan het examen, dood zenuwachtig was ik (nergens voor nodig natuurlijk na die rijlessen van jou)! Het voorrijden was een ramp en eenmaal op het CBR gooide ik mijn koffie over de tafel. Jij stelde me gerust en ik wist ook dat jij me niet zomaar af zou laten rijden, alleen als je het vertrouwen had dat iemand echt kon slagen zou je het examen pas aanvragen. Dus daar ging ik, mee met de examinator… Tot grote opluchting slaagde ik dan toch in 1 keer! En dat na een wat moeilijke voorbereiding! Heel erg bedankt Bert! Groetjes Sandrine

(Opfrissen)

Na jaren niet gereden te hebben, Dokman gebeld voor een paar opfris lessen. Maar wat nog belangrijker was, zou ik ooit van die rij-angst afkomen? De eerste les met klotsende oksels de snelweg op, maar met de rustige en wijze woorden van Bert kreeg ik toch het kleine beetje vertrouwen dat ik dit toch ooit wel eens goed zou kunnen komen. Bij les twee was de angst al veel minder dit kwam vooral door de geruststelling van Bert, je hebt me ontzettend veel zelfvertrouwen gegeven. We zijn nu al weer een tijd verder en heb al heel wat ritjes gemaakt en vind autorijden ontzettend leuk! Bedankt Bert. Wil je dus van je angst af, bel Dokman.
Gerrie

Hallo Bert!

Als er iemand goed is in dingen vergeten, dan ben ik het wel, maar dat had u denk ik wel door met die zelfcontrole blaadjes haha. Hierbij mijn reactie nog over uw rijschool! Ik heb geen ervaring met andere rijscholen, heb wel verhalen hier en daar gehoord, maar dit is denk ik 1 van de weinig rijscholen waar er gewoon echt goed les wordt gegeven. Ik voelde me altijd op me gemak in de auto en ik denk dat ik het ook wel aardig oppikte, maar dat natuurlijk dankzij u. Nadat u ook een paar keer flink op de rem trapte bij situaties die ik totaal niet had voorspeld, dacht ik van: 'zou wel handig zijn altijd iemand te hebben naast je die gewoon even overal op let'. Nu ik me rijbewijs heb, en mijn eigen auto, gaat het echt heerlijk. Rijden is precies zoals ik verwacht had dat het zou zijn en ik kan gewoon uren rijden zonder echt ergens naar toe te gaan. Maar dat zal wel te maken hebben met mijn liefde voor auto's haha. Al bij al zou ik iedereen adviseren bij Bert rijlessen te gaan nemen, omdat je echt wat krijgt voor je geld. Het is niet zomaar even een uurtje rijden, en dan geld geven en klaar is kees. Bij Bert zit je een paar uur erna toch nog te denken, van hmmm, dat kan ik beter even onthouden voor de volgende keer/keren. Rijden is niet iets wat je even doet, maar met het geduld van Bert, kan je zoveel ervaring opbouwen in korte tijd dat je het rijden echt leuk gaat vinden en er vanzelf wel goed in wordt. Bert, Bedankt!

Groetjes, Alex Burbea Trotse eigenaar van een rijbewijs op 28 juni 2012 en een Toyota Celica op 28 juli 2012

Hoi Bert,
Ten eerste hartstikke bedankt voor je goede rijlessen! Het heeft geen jaar geduurd voordat ik mijn rijbewijs bij je haalde. afgelopen maandag 24 juli was het dan zover en nu kan ik nog lekker van de zomer genieten. Met mijn eerste rijles die ik van je kreeg op mijn verjaardag vond ik het meteen al super leuk was ik vastberaden om er helemaal voor te gaan. Maar na verloop van tijd ging het even niet zo heel lekker meer. Gelukkig heb jij me niet opgegeven en heb je ervoor gezorgt dat ik bleef doorzetten. Soms was je streng maar dat heeft absoluut goed geholpen en ervoor gezorgt dat ik met vlag en wimpel slaagde. Ik heb goed met je kunnen lachen en hoop dat je nog vele volgende leerlingen lachend aan hun rijbewijs kunt helpen! En tenslotte als laatste tip, als je eenmaal geslaagd bent is een mokka taart een heel welkom bedankje! ;) en Bert, nogmaals, HARTSTIKKE BEDANKT!!!

Groetjes Celine

Beste Bert, Nooit zal ik meer vergeten dat ik de les auto Dokman de straat in zag rijden op mijn 18e verjaardag met een bord er boven op : “Gefeliciteerd 1e” rijles” Werkelijk waar geweldig. Ontzettend zenuwachtig werd ik ervan, gelukkig wist je me gelijk ‘gerust’ te stellen en gingen we van start. Alle familie buiten die stond te kijken hoe ik wel even weg zou rijden nou wat ik wel leuk vind om ook even te zeggen en ook niet meer vergeet is dat je zei: ‘Handen aan het stuur en gewoon recht uit sturen de rest doe ik’. Wat ook erg leerzaam was is de video camera in de auto, ik keek de lessen later terug zodat ik precies kon zien wat mijn fouten waren en wat ik nog moest verbeteren, en de volgende les kon ik deze weer mee nemen en verbeteren. Ook 2 leuke dingen uit alle lessen die ik gehad heb en niet meer zou vergeten is dat je aan mij vroeg of ik eten van de Mac-Donalds lekker vind wat daarop mijn antwoord was ‘ja natuurlijk’ richting de mac dan maar en een rondje door de mac drive om vast te oefenen. Ook zijn we een keer door de wasstraat geweest en dat is natuurlijk ook altijd leuk om te doen! Wat ik verder ook heel leerzaam vond en vooral fijn dat was in de winter toen er sneeuw lag en het erg glad was op de weg, we zijn naar een parkeerplaats gegaan en daar aangevoeld hoe het is als je de auto niet meer onder controle hebt en wat dan de beste oplossing is. De manier waarop je les gaf was altijd behoorlijk duidelijk ging er iets fout werd dit gezegd maar ging er iets goed werd dit ook aangegeven! Bert ik wil je hartelijk bedanken voor de fijne lessen en dat je me als ‘veilig bestuurder’ de weg op gestuurd hebt. Groetjes Manon van Dijk

(Automaat) Hallo Bert,
Na zeer veel lessen op mijn 18de, 19de, 20ste gestopt met het idee: ik kan gewoon niet autorijden, het gaat me nooit lukken mijn rijbewijs te halen. Vlak voor mijn 40ste ging het toch kriebelen: zou toch wel heel handig zijn zo'n rijbewijs. Daarvoor was wel een instructeur nodig met heel veel geduld en een goed humeur. Die heb ik gevonden met Bert van rijschool Dokman. Het was niet gemakkelijk, maar het is gelukt! In één keer geslaagd. Bert had daarin vanaf de allereerste proefles alle vertrouwen, en dat zorgde ervoor dat ik deze keer niet heb opgegeven. Het rijden gaat best goed, vooral het parkeren, keren op de weg en dat soort gedoe valt erg mee. Verder hoor ik natuurlijk constant een stem in mijn hoofd bij alles wat ik doe :-)

Dank!!! Hartelijke groet, Sandra

Hey Bert,

hartstikke bedankt voor de lessen die ik bij jou heb mogen volgen. 1 februari kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe huis (vandaar ook deze late reactie, beetje hectisch allemaal) en dan leek het mij dus handig een rijbewijs te hebben, zodat ik geen beroep hoefde te doen op anderen. Eind zomer 2011 ben ik begonnen met lessen bij jou, omdat jij het hoogste slagingspercentage had en nog steeds heb. Je kan beter kwaliteit hebben, dan kwantiteit voor je geld. Ik snap nu ook waarom zo’n hoog percentage; de lessen waren zeer leerzaam en je had altijd het geduld als ik weer de zelfde soort stomme fouten maakte. 31 januari mijn examen en voor het eerst rijden met sneeuw, maar dit maakte niet uit na de goede instructies van jou, want na veertig lessen was ik dan in een keer geslaagd met vlag en wimpel. Ik rij nu dagelijks met de auto van mijn vriendin en heb er veel plezier in. Hartstikke bedankt voor de lessen die ik bij jou heb mogen volgen en ga zo door. Dat er nog veel leerlingen je weten te vinden, want bij jou zitten ze het beste...

de groeten,Christian

Beste Bert,

Het heeft even geduurd, maar bij deze alsnog mijn stukje en een foto voor op de website.
Ik heb vorige week donderdag mijn rijbewijs opgehaald en heb ook al aardig wat kunnen rijden. Wat is auto rijden toch leuk :-)
Bedankt voor alles wat je me geleerd hebt en ook voor de gezelligheid natuurlijk!

We komen elkaar vast wel weer eens tegen, het beste met alles!

Groeten, Tim van Driel

Beste Bert,
Als eerste wil ik je bedanken voor alle leerzame en leuke rijlessen. Verder wil ik je bedanken voor het geduld en de coaching die je mij hebt gegeven op momenten dat het niet zo goed ging. Je had er alle vertrouwen in dat ik wel kan rijden en dat ik niet zo onzeker moest zijn. Na enige tijd begon ik daar ook zelf in te geloven en is het allemaal goed gekomen. Ik ben namelijk geslaagd voor mijn rijexamen!! Dankzij jou leerzame lessen weet ik dat ik veilig kan deelnemen aan het verkeer. Volgende week ga ik mijn rijbewijs ophalen en ik kan niet wachten om te mogen rijden. Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor alles en ik wens jou heel veel succes met je rijschool. Groeten, Derrick

(Automaat) Beste Bert,
26 April is het dan eindelijk gelukt, ik heb in 1 keer me RIJBEWIJS gehaald, ik ben 14 Februari 2011 begonnen met lessen bij jouw, je hebt er veel energie in moeten steken omdat ik een handicap heb aan mijn handen, Na een rijtest te hebben gedaan werd het gelijk goedgekeurd hoe jij mij met mijn handen hebt leren sturen. Bijna elke zaterdag om 10:50 zat ik bij jouw in de lesauto, het spiegelen had ik gelukkig snel onder controle, alleen elke keer op de rechter rijbaan uitkomen was voor mij een probleem, elke keer MARISKA OP DE RECHTER BAAN UITKOMEN!!!! En dankzij jouw energie die je erin hebt gestoken is het me toch gelukt om DE RECHTER RIJBAAN te nemen. Toen was het tijd om de theorie te gaan doen, wat ik niet had verwacht maar wel gebeurde is dat ik me theorie ook in 1 keer haalde, das was al 1 stap dichter bij me rijbewijs! Toen was het tijd om de TTT aan te vragen die haalde ik ook gelijk!! Nou was het echt de puntjes op de i zetten voor het echte examen. Ook ben ik heeeeeeél erg blij dat je me hebt laten zien wat ik in me spiegels moet zien voor ik invoeg zodat ik weet dat ik ervoor kan of juist erachter moet. Nadat je me dat uitgelegd had snapte ik het pas echt goed en werd het invoegen een eitje! En toen zij Bert, Maris ik ga je examen aanvragen ik doe het wel op langer termijn zodat we nog wat tijd hebben voor de laatste kleine dingetjes, en toen werd ik op een vrijdag avond gebeld dat het 26 April ging gebeuren om 8:55. De lessen daarna ging de eene week beter als de andere week. En de rijles op 25April 1 dag voor t examen ging het eerste uur echt drama! Tot je me geruststelde en toen ging het echt een stuk beter, en toen was de BIG day ik mocht het proberen en het lukte me gewoon in 1 keer! Bert ik wil je heel erg bedankt voor de tijd en energie die je erin hebt gestoken om mij te laten slagen.. Het is niet altijd even makkelijk geweest omdat ik soms wel is koppig was. Ik ben super trots dat ik kan zeggen ik ben geslaagd voor mijn rijbewijs en dat heb ik te danken aan mijn instructeur en ik kan zeggen ik heb een goeie instructeur gehad & een super goede rijschool!
Ik wens je alle goeds met je rijschool en privé. Ik zal de leuke lessen op zaterdag nog missen!
Groetjes Mariska

Beste Bert (en mensen die de site bezoeken),

Allereerst ontzettend bedankt voor al de lessen, waardoor ik heb mogen slagen gisteren bij men eerste examen!! Ik ben een erge zenuwpees en was aardig onzeker bij het rijden, maar dankzij jou mag ik dan eindelijk mijn bewijs op gaan halen. Ik vond het echt ontzettend leuk in de lessen. Je geeft erg goed les, maar er is ook genoeg plek voor gezelligheid en humor! Ik stap straks met zekerheid zelf de auto in en dat heb ik aan jouw te danken. Voor de mensen die twijfelen over een rijschool en mijn berichtje lezen, je bent op de goede site belandt! Als je wat onzeker bent, maar wel gemotiveerd en enthousiast, ben je bij Bert echt op de goede plek!

Groetjes, Anouk

(Automaat) Wat brengt iemand er toe van 62 jaar om autorijles te gaan nemen? Als je altijd dacht dat nooit te kunnen leren, bang was van grote drukte op de weg met enorme vrachtwagens dan begin je er niet aan. Maar nu je wat ouder wordt en denkt dat je er ook alleen voor kunt komen te staan slaat de twijfel toe. Met evt. een rollator afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer is ook geen optie. Zal ik dan toch maar…..Ik hak de knoop door. Ik zie veel “grijze hoofden”achter het stuur. Het moet me lukken. De keuze viel op Dokman rijschool voor lessen in de automaat. Wat heb ik het benauwd gehad. Fysiek reageerde ik heel heftig op alle spanning te moeten rijden. Maar Bert sleepte me er doorheen. Les na les. Telkens weer. Tot het moment dat Bert het tijd vond om een TT aan te vragen. Dat werd een ramp. Ik zag de verkeerssituaties maar deed er niets mee. Bij het achteruitrijden trapte ik op het gaspedaal i.p.v. op de rem. Paniek ten top! Verder met lessen. Volgens Bert zou dit me nooit meer overkomen maar bij mij zat de schrik er goed in. Flash-backs als ik weer eens achteruit moest rijden tijdens een les. Maar al doende leert men. Zo zijn we eens via Roosendaal naar Breda gereden en naar Rotterdam om van mijn snelweg-angst af te komen. En dat ging goed. Ik was zo trots als een pauw. Mijn faalangst-examen werd aangevraagd. Dat was een prima voorstel van je Bert. De examinator van het CBR was geweldig. Zij stelde me tijdens het afrijden steeds gerust en ik ben geslaagd. In EEN keer. Bert dank je wel voor je fantastische begeleiding, je motivatie dat ik het wel kon en dat zelf ook maar eens moest gaan geloven. Ik wens je alle goeds met je rijschool en privé. Follow the dream, your dream!!! Corry

Beste Bert,

28 juli was het me dan eindelijk gelukt geslaagd voor mijn rijbewijs!. Op mijn verjaardag kreeg ik te horen dat ik in een half uurtje een proefles zou krijgen van Rijschool Dokman. Na in de auto gestapt te zijn wist ik niet wat ik moest doen!. Maar gelukkig kon Bert me dat haar fijn vertellen. ik ben nu zo juist mijn rijbewijs op wezen halen en ik moet zeggen dat het ontzettend gaaf is om eindelijk (na 4 jaar op de scooter te hebben gezeten) in de auto te kunnen stappen en overal naar toe te rijden waar ik maar wil . Bert ONTZETTEND bedankt voor je geduld, je grappen en bedankt dat je me van mijn zenuwen in de auto af heb kunnen helpen ik ben eigenlijk best wel blij dat het me nu gelukt is haha. Ga zo door! Groetjes , Renato

Hoi Bert, Een late maar wel gemeende reactie van mij. Als 54 jarige dacht ik, het is nu of nooit, ik ga voor mijn rijbewijs, na vele lessen bij twee verschillende rijscholen kwam ik via de website bij Bert Dokman terecht, en er is niks gelogen aan het feit dat hij mensen goed kan begeleiden naar het rijexamen, ik had vooral moeite met vooruit kijken, was inmiddels aardig onzeker geworden van de lessen bij de andere rijscholen, en had een partij verkeerde gewoonten aangeleerd, en toch heeft Bert mij met geduld naar het examen geleid, ik heb er wel 3 keer over gedaan maar rij inmiddels met zekerheid in mijn auto tje en hoor nog de woorden van Bert, neem de tijd (bij het parkeren en keren) kijk vooruit enz, en merk ook dat ik daar nog steeds wat aan heb, ik spreek nu mezelf( af en toe ) toe. Dus, Bert reuze bedankt, en excuus voor mijn late reactie. Groeten Ali Kersbergen.

Lieve Bert, Op 23 november ben ik bij jou begonnen met een proefles.. Nadat ik besloten had, om voor mijn gevoel te gaan! En dat was overstappen naar een andere rijschool. En guess what? Dat was gewoon de beste beslissing! Toeval bestaat dat ik jou vond op het internet.. Ik kan alleen zeggen dat je totaal het tegenovergestelde bent dan dat mijn eerdere instructeur was. Je bent een man van je woord, je bent een goede leraar, neemt de tijd, besteed de tijd goed en motiveert. Als eerste dus de proefles! Is kijken hoe het er bij jou aan toe ging, want na vele lessen te hebben gehad voelde ik me toch nog onzeker over mijn rijen! Na de proefles was voor mij wel duidelijk dat ik bij Bert door wou lessen. Het is zijn manier van lesgeven, de leerzaamheid, het op je gemak stellen en motiveren wat ik echt wel nodig had! En natuurlijk de motivatie die hij zelf had om je van alles bij te leren, Bert heeft gewoon een passie voor zijn vak en neemt het dan ook serieus. Al heb ik het dubbele aantal lessen bij me vorige instructeur gehad, leek het alsof ik juist bij Bert de meeste lessen had gehad. Dat komt door de goede uitleg en de leerzaamheid van de lessen. Het probleem bij mij op het begin was het verder kijken, ik keek veel te kort. Een les met heel veel straten, borden enzovoort, waar jezelf van tevoren beslissingen moet maken was de uitkomst. Ook de opmerking je ogen bepalen waar je heen gaat is iets waar ik veel van heb geleerd, je stuurt eigenlijk met je ogen! Ook een les waarbij het erg glad was op de weg is mij bij gebleven.. ik vond het niet super eng, maar was ook niet op mijn gemak bij het feit dat de weg zo glad was. Bert pakt het stuur van me over, rijd hard naar voren [ natuurlijk wel in een straat waar het kan uiteraard ] laat de bekrachtiging van de auto zijn werk doen en zegt tegen mij.. zie je wel dat je niet bang hoeft te zijn.. leer de auto maar kennen.. Hij laat je vertrouwt worden met een auto, en ook juist door even te laten zien hoe het zou zijn als je keihard zou remmen of hoe het zou zijn als je zou slippen, gewoon voelen hoe de auto reageert, het was wel spannend maar ook wel erg leuk! Al met al komt het vooral doordat ik het idee had alles te kunnen vragen, en daarnaast ook duidelijke, goede uitleg zou krijgen, dat ik me zelfverzekerder ging voelen. Ongeveer na 6/7 lessen kreeg Bert zijn nieuwe auto de toledo, nou ik kan je vertellen het was even schrikken een benzine i.p.v een diesel maar wat ben ik blij dat ik de lessen mocht voortzetten in deze auto. Het is een fijne auto, zit lekker, doordat het benzine is wist ik en weet ik nu goed om te gaan met koppeling en gas wat toch een stuk gevoeliger is bij een benzine. Het waren leerzame lessen, ik kwam elke les nu echt thuis van ja, ik heb weer bijgeleerd, ja ik voel me weer wat zekerder op de weg en goh, wat was het weer leuk om te rijden! 8 maart heb ik nog een dubbel uur les gehad en was ik iets wat zenuwachtig.. bert vroeg mij het raam open te doen .. en figuurlijk mijn zenuwen bijeen te rapen en huppa.. weg te gooien uit het raam! En 9 maart was het dan zover.. Bert kwam mij ophalen om nog een uurtje voor te rijden en dat ging eigenlijk hartstikke goed. Mel jij gaat het gewoon doen he, is wat hij een aantal keer heeft gezegd. Bert is een lieve en gezellige man, hij heeft de wil jou te laten slagen en jou met een fijn gevoel de eindstreep te laten halen. Bert je hebt mij enorm geholpen en ik ben je er dan ook enorm dankbaar voor. Je kan gewoon heel goed lesgeven, bent erg behulpzaam, serieus in je vak en je weet iemand inzicht te geven in zijn/haar kunnen! Het is mij gelukt! Wat een GEWELDIG moment was dat op 9 MAART 2011 ik ben Geslaagd voor mijn autorijbewijs!!!!!!! Ja dat was voor mij wel een speciaal moment, en ben heel erg blij dat jij mijn instructeur bent geweest en dat jij bij het resultaat aan mij zijde zat! Bert dankjewel voor de super leerzame en super leuke lessen! Hele dikke knuffel, Melanie.

(Automaat) zo eindelijk geslaagd !!!!!!! vrijdag 11 maart is het dan eindelijk gelukt ik heb mijn rijbewijs !!!! dankzij Bert heb ik leren rijden zoals het hoor Ik had al rijles gehad bij een andere rijschool maar dat was een grote fout !!! dit bleek toen ik bij Bert ging lessen, en ik maar denken dat ik goed kon rijden Bert heb heel veel geduld en dat had hij bij mij wel nodig haha ik was best eigenwijs. Er waren bij mij nogal wat dingen verkeerd aangeleerd dus toen ik bij Bert kwam lessen ging het niet best dat schakelen wilde ook niet erg zo ging het goed en zo weer niet ik werd erg onzeker dus Bert vroeg mij om 1 les in de automaat te doen dan heb je geen koppeling uiteindelijk heb ik dat gedaan het kon niet beter het was heerlijk nu had ik veel meer tijd om goed te kijken veruit te kijken enz. enz. ik raad het iedereen aan ! in een automaat rijden is heerlijk!!!!! de anderen maar roeren in die bak ik geef alleen gas haha ben dus zo weg. Ik wil Bert heel heel erg bedanken voor alles en ik raad hem aan iedereen die zijn rijbewijs wil halen aan onwijs bedankt Bert !!!!!!!!!

Hoi Bert!
Bij deze nog mijn berichtje voor op de website. In december 2009 besloot ik aan mijn rijbewijs te beginnen. Na een zoektocht op het internet koos ik meteen voor jouw rijschool, omdat het slagingspercentage het hoogste van Dordrecht was. De lessen bevielen meteen goed en ik vond het erg leuk om te rijden. Soms was ik wat lui met schakelen en ik zal nooit vergeten dat je dan altijd zei: 'zal ik je de volgende keer met de automaat komen halen?'. Dat wilde ik niet, dus ik dat motiveerde me weer om meer te schakelen. Met goed resultaat tijdens mijn examen! Bedankt voor jouw geduld en motiverende woorden op dat gebied. We hebben ruim een jaar wekelijks samen in de auto gezeten. Nu heb ik mijn rijbewijs en dan alleen er op uit! Toch denk ik dat ik af en toe in m'n achterhoofd jouw stem nog hoor als ik iets (bijna) vergeet haha. Bedankt voor de leerzame tijd en het steuntje in de rug naar het begeerde roze papiertje. Ik ga er van genieten, maar zal er zuinig op zijn!
Groetjes, Jolien de Klerk

Beste Bert,

6 december 2010 heb ik in een keer mijn rijbewijs gehaald! Het is een ontzettend goeie beslissing geweest om bij jou te gaan lessen. Je hebt me precies geleerd wat ik moest weten om een veilige bestuurder te worden en daardoor heb ik in een keer mijn rijexamen kunnen halen. Nu snap ik waarom zo veel leerlingen in een keer slagen bij jou. Je stelt hoge eisen, maar dat is precies wat ik nodig had. Ook heb je me geleerd om te stoppen met twijfelen over mezelf en mijn rijgedrag.

Wat ik ook heel tof vond is dat je me een keer met een andere leraar mee op les had gestuurd. Guus en ik zijn toen in een dubbel uur naar Rotterdam gereden en daar heb ik heel veel van geleerd. Hierdoor kon ik zien dat jij echt wilt dat je leerlingen kosten wat het kost slagen. Je hebt het vorige jaar een moeilijke tijd gehad, maar je bleef altijd vechten en positief. We hebben goede gesprekken gehad in de auto en je was nooit neergeslagen of pessimistisch. Ik geloof dat je als rij instructeur geen betere eigenschappen kunt hebben! Bij deze: heel erg bedankt voor de leuke en goeie lessen! En ik hoop je ooit nog ergens tegen te komen! Groeten, Bill

Beste Bert,
Ten eerste hartstikke bedankt voor de fijne lessen en de zeeee-en van geduld! Dankzij u, (onee dat mag ik niet zeggen!) jou ben ik in 1 keer geslaagd! Zonder jou hulp was dit nooit gelukt! Het begon allemaal toen mijn vriend bij jou ging lessen. Ik was nog te jong om te lessen en reed bijna elke les mee :) Ondanks dat het heel erg gezellig was, was het ook nog eens heel erg leerzaam om mee te rijden. En het viel mij gelijk op hoe veel geduld je hebt! En ja, toen kwam m'n verjaardag.. omdat ik voor mijn verjaardag bij een andere rijschool lessen in een simulator had gehad, en in dat zelfde pakket ook een aantal 'echte' lessen zaten ging ik bij een andere rijschool lessen. Maar omdat ik natuurlijk al had gezien hoe de lessen er bij Bert aan toe gingen, had ik al snel door dat de lessen bij Bert veeeeel leerzamer voor mij waren. Toen ben ik gestopt bij die andere rijschool en naar Bert gegaan. Ik kan m'n eerste les bij Bert nog goed herinneren hahaha. Whoppa daar gingen we dan, 'laat maar eens zien wat je kunt' zei je. En daar gingen we dan, de radio op 100% NL (grappig, daar denk ik altijd nog aan), en zenuwachtig dat ik was! Maar m'n zenuwen waren snel voorbij want je bent een ster in mensen op hun gemak stellen. Uiteindelijk ging het uur super, was het erg gezellig en behalve dat, had ik nog nooit zoveel geleerd in 1 les. En les na les na les na les en na het halen van m´n theorie, toen kwam m'n tussentijdse toets! En wat stond die vroeg op het programma! Een uurtje voor m'n toets gingen we voorrijden. De zenuwen gierden door m'n lijf! Maar weer wist je me op m'n gemak te stellen. Je geloofde erin dat ik het zou halen. Maar om mij ook een zeker gevoel te geven gingen we alles waarover ik nog enige twijfels had nog een keer doen. En tot m'n verbazing ging alles gewoon goed! Ik moest er gewoon wat meer vertrouwen in hebben volgens jou. Een beetje jammer was wel dat toen we op weg waren naar het CBR m'n wekker op m'n telefoon af ging en niet uit wilde haha! Maar al met al de toets ging gewoon prima, ik was geslaagd! Toen hebben we de puntjes op de i gezet. Alles hebben we herhaald herhaald herhaald. Hier en daar wist je precies hoe je me iets kon laten onthouden. Het heeft zo goed gewerkt dat als ik achter het stuur zit en ik ergens af sla, ik nog steeds hoor BINNEN, BUITEN, SCHOUDER! En toen ik nergens onzeker meer over was, en je vond dat ik klaar was voor het examen hebben we een datum geprikt. Het voorrijden ging goed, ik kreeg nog een laatste peptalk van Bert en toen was het zover. En och wat was ik zenuwachtig! Alles ging goed, totdat ik bij een dubbele rotonde kwam.. ik nam natuurlijk de verkeerde baan en moest bij de afslag nog even snel de andere baan op. Even dacht ik, nou ik kan stoppen dit word niks! Maar toen dacht ik aan wat Bert gezegd had: 'Je kan het!' en 'Je moet geen foutloze rit willen rijden!'. En hij had gelijk! Toen ik terug kwam kreeg ik al snel te horen dat ik geslaagd was! En wat was ik blij! Nu heb ik m'n rijbewijs en kan om gaan met elke situatie op de weg. Tot nu toe heb ik alleen nog maar gereden met storm, aquaplanning enzovoort maar ondanks dat voel ik me 100% zeker en veilig achter het stuur. Bert, hartstikke bedankt voor alles! En voor toekomstige leerlingen: Bert is een hele lieve, gezellige, geduldige man die zijn lessen precies afstemt op zijn leerling. Hij weet precies wie wat en/of welke methode van lessen nodig heeft! En hij zou je nooit af laten rijden als hij niet 100% vertrouwen heeft in je rij-kunsten. Groetjes, Ester

Beste Bert,

Rond de zomer van 2009 ben ik begonnen met mijn rijlessen bij jou. Op 9 juni had ik mijn proefles, op mijn verjaardag. Ik kreeg dat een uur van te voren te horen dat ik mijn eerste rijles zou hebben, en wat was ik toen zenuwachtig. Maar het was hartstikke leuk. Tijdens de rijlessen was het altijd gezellig, en eigenlijk mis ik het nu ook wel een beetje het gezellige kletsen in de auto, maar wat een heerlijk gevoel om je rijbewijs te hebben! Maar wat was ik zenuwachtig voor het afrijden, maar uiteindelijk viel het reuze mee, en ging het hartstikke goed en was ik gewoon in 1 keer geslaagd en wat een lekker gevoel was dat zeg. Ik kan het soms nu nog niet geloven, maar ik heb hem toch echt op 19 september gehaald. Ik heb al een paar keer de auto van me vader geleend, en dat vond hij eerst toch maar niks, haha! Ik ben nu naar een eigen auto aan het kijken, want dat is toch wel lekker als ik in de weekenden naar huis moet vanuit Antwerpen. Verder wil ik je gewoon heel erg bedanken voor je geduld, en de gezellige lessen. Je was altijd duidelijk, en dan kwam je soms thuis en dacht je waarom deed k dat nou weer niet gewoon goed, of bleef ik naar de koppeling kijken etc... Maar uiteindelijk toch mijn rijbewijs gehaald en ben er ontzettend blij mee!! Heel erg bedankt Bert!!!

Groetjes Marije

Beste Bert,
In de zomer van 2009 bedacht ik me dat ik toch eigenlijk wel eens mijn rijbewijs wilde halen. In 2010 zou ik 40 worden, dus dat zou een mooie leeftijd zijn om het toch nog te halen. Ik had al veel lessen gehad, bij diverse rijscholen. Toch iedere keer gestopt. Geen geld, geen tijd, rij-instructeur die moest revalideren, allerlei redenen om toch weer te stoppen. Nu was het klaar! Ik ben hard gaan leren voor mijn theorie en op 27 oktober 2009 heb ik dat in 1 keer gehaald. 5 November was mijn proefles bij Bert Dokman. Deze had ik uitgekozen vanwege de goede berichten en de lage prijzen. Op 25 maart 2010 had ik mijn Tussentijdse Toets. Een compleet drama was dat. Door de zenuwen sloeg die auto wel 8 keer af, geloof ik. Terwijl ik dat tijdens de les niet zo vaak had. De bijzondere verrichtingen gingen ook niet lekker en ik werd niet vrijgesteld hiervoor. Na het TTT-drama in overleg met Bert gekozen voor het Faalangst Examen. Dat is niet makkelijker, maar voor iemand zoals ik, doodnerveus en met weinig zelfvertrouwen, misschien wel beter. Na maanden lessen uiteindelijk een datum geprikt: 26 oktober, de laatste dag dat mijn theoriecertificaat geldig zou zijn. Het was erop of eronder. Ik had een vrouwelijke examinator en ze was geweldig. Lief, aardig en rustig. Ik was heel ontspannen. De auto is 1 keer afgeslagen, maar ik heb het goed opgelost. Uiteindelijk dus geslaagd, in 1 keer. Zit nu nog vol ongeloof, maar het is echt zo. 's Middags meteen naar het stadskantoor (had stiekem al een afspraak gemaakt voor het aanvragen) en donderdag ga ik hem al ophalen. Dus nog voor het weekend en dan kan ik lekker gaan rijden. Bert, ontzettend bedankt voor je geduld, je tips en vooral het vertrouwen in mijn kunnen!! Jij wist zeker dat ik het kon, terwijl ik dat totaal niet wist. Dankzij jou heb ik nog op mijn 40e mijn rijbewijs en kan ik eindelijk zelf gaan rijden. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst toe en ik wens je heel veel sterkte, ook voor je kinderen. Bedankt Bert!

Eindelijk is het zover : Ik heb mijn rijbewijs.

Ik ben op 23 januari begonnen. Rijlessen bij mijn vader , was wel even wennen hoor! Ik was ook gewoon een leerling. Veel mensen dachten dat ik het wel makkelijker zou hebben. Maar dat is niet zo. Er werd van mij hetzelfde verwacht als van iedere andere leerling. Ik vond de lessen altijd heel leuk. Het ging niet altijd zoals ik wilde..En dan zei m'n vader dat ik de lat niet zo hoog moet leggen voor mezelf , maar dat zit een beetje in de familie. Hij heeft ook wel wat geduld moeten hebben met mij. Maar dat heeft hij in overvloed ;) Toen ik m'n theorie had gehaald was het zover : een tussen tijdse toets.Deze vond ik erg prettig om te doen. Je weet wat je kan verwachten voor je examen. En natuurlijk vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen. Op mijn toets werd er gezegd dat ik op moest passen dat ik niet te nonchalant werd. Hier lachen we nu nog om!

Ik was niet erg zelfverzekerd als het om een examen ging. Volgens m'n vader was ik er al klaar voor maar ik ging mezelf beoordelen. En dat moet je dus niet doen. En toen kwam het moment hoor! M'n vader zat naar examens te kijken , en ziet er een mooie tussenstaan.Hij zei : Zeg eens knijp! En ik viel even een beetje stil. Ik dacht wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat ik zak. KNIJP! En op 21 oktober was het zover. Maar het ging met voorrijden erg lekker dat ik ineens mn zelfvertrouwen terug kreeg. Een mooie rit neergezet. En dan wachten wat de examinator zegt. En ja hoor in een keer geslaagd! Toen bedacht ik me dat ik beter gelijk had kunnen luisteren toen hij zei dat ik er klaar voor was!

Nu rij ik heerlijk rond in de auto!

Pa heel erg bedankt!!!

Beste Bert,

Ik wilde je even laten weten hoe dankbaar ik ben voor al het geduld dat je voor mij heb gehad en de steun die je me hebt gegeven. Toen ik er zelf al niet meer in geloofde bleef jij mij aanmoedigen en daar ben ik erg dankbaar voor. Doordat ik eerder bij een andere rijschool had gelest, was het erg moeilijk voor mij en ik denk ook voor jou om alles weer af te leren. Maar we hebben het toch voor elkaar gekregen ;-) 13 september 2010 heb ik eindelijk mijn rijbewijs gehaald!! Ik kon het niet eens geloven toen de examinator zei dat ik het gehaald had, het was echt een opluchting. Ik was bang dat als het nog langer ging duren dat ik de motivatie zou verliezen.. We zijn nu een maand verder en ik heb al mijn eigen autotje en voel me zeker achter het stuur. Dankzij jou natuurlijk. Nogmaals bedankt.

Groetjes, Aleksandra

Bert, bedankt! De lessen waren altijd gezellig, zelfs in mindere perioden. Je was af en toe kritisch, maar dat moet je zijn want zo weten leerlingen veel beter wat ze overkomt als ze straks zonder instructeur rijden. Nogmaals hartstikke bedankt en veel succes met andere leerlingen!

Marten

Hallo Bert,
 Het is nu een week na mijn praktijkexamen en ik ben nog steeds zeer gelukkig dat ik in een keer ben geslaagd! Zonder jouw hulp en vooral je geduld zou dit absoluut niet zijn gelukt. Enorm bedankt hiervoor! De lessen waren altijd leerzaam en gelukkig heb ik ook regelmatig kunnen lachen achter het stuur (ondanks de leermomenten zo af en toe!), zodat de rijlessen vrij ontspannen waren en ik elke keer weer ernaar uitkeek om in de auto te stappen. Ik vind het heel knap dat het je ondanks de roerige periode toch is gelukt om dit voor elkaar te krijgen.
 Tegen mensen die nog een rijschool moeten kiezen kan ik alleen maar zeggen: als je misschien wat langer nodig hebt om het rijden onder de knie te krijgen en je bent tevens ook gemotiveerd, dan is rijden bij Bert zeker aan te bevelen!
 Groeten,
 Mitchel de Does

Beste Bert,

Bedankt voor de geweldige lessen! Ik heb nu een paar keer zelf mogen rijden en het is toch wel anders hoor zonder jou naast me. Maar bij het examen ging het inmiddels ook en nog wel in 1 keer ook. Ik vond het erg fijn dat je me niet alleen allerlei handige trucjes aanleerde voor het rijden, parkeren e.d., maar me ook het gevoel gaf dat ik echt kon rijden. Het gaat tenslotte niet alleen om het examen, maar om de vele jaren rijplezier erna. Veel plezier met de nieuwe auto, en blijf vooral zo doorgaan!

Madelon

Hallo Bert,

Heel erg bedankt voor je fijne en zinnige lessen. Ik had geen haast met het behalen van mijn rijbewijs. Ik heb er bijna een jaar over gedaan. In 42 lessen en uiteindelijk in 1 x geslaagd. De lessen zijn in eerste instantie puur gericht op de rijles zelf. Geen praatjes over van alles. Je ziet al snel dat er veel meer op en rond de weg staat en rijdt dan dat je bij het begin dacht. Er is dus geen tijd voor afleiding. De les is echter alles behalve streng of geforceerd. Het gaat op je eigen tempo. En de gedachte dat Bert je pas mee neemt naar de volgende stap, wanneer hij denkt/weet dat je er ook klaar voor bent, geeft een boel rust en vertrouwen. Dat vertrouwen uit zich in meer aspecten. Nummer 1 in het verkeer staat veiligheid. Maar Bert leert je niet alleen veilig in het verkeer rijden maar geeft ook het gevoel van veiligheid tijdens de lessen. Ik kan me niets bedenken dat Bert in die 42 rijlessen anders had moeten doen. Hij weet altijd de vinger op de zere plek te leggen. Zo had ik bij het begin flink moeite om me te ontspannen op de snelweg. Resultaat? 2 lessen puur snelweg. Dit soort acties zorgen ervoor dat je precies bezig bent met wat jij nodig hebt. De lessen van Dokman zijn precies afgesteld op wat je als leerling nodig hebt, individueel. De betrokkenheid en toewijding maken de lessen van Bert tot 1e rang leermomenten. Ik hoop dat nog velen zullen genieten van heerlijke rijlessen van rijschool Dokman.

Rutger Verspuij  

Hallo Bert en Hennie,

Ik wilde jullie nogmaals bedanken voor alle inzet hulp en wijsheid! Na een periode van 10 jaar toch maar de stoute schoenen aangetrokken En weer begonnen met rijlessen. En dit keer wilde ik echt van mijn angsten af! En dat lukte dankzij het inzicht en persoonlijke begeleiding van Bert. Ik ben echt over mijn angsten heen en zit ontspannen achter het stuur. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen en het goede “op de man/vrouw afgepaste lessen” En de mooie pen die gisteren op de mat lag! Groetjes, Mieke Sonders

Hoi Bert,
ik wil je hierbij nog even bedanken voor het eindelijk behalen van mijn rijbewijs. Na vele lessen
was het dan eindelijk zover en ik mocht ik op 2 november 2009 eindelijk examen gaan doen.

Het was van te voren al spannend of dat ik ging halen natuurlijk, omdat het eigenlijk net iets te kwam, doordat mijn theorie anders zou gaan verlopen. En ik haalde het dan ook niet de eerste keer mede, omdat ik zo zenuwwachtig was.
Maar de les na het examen ging het ineens heel erg goed en jij gaf me het vertrouwen gelijk door weer een examen aan te vragen.

Dat deed mij goed. Bedankt daarvoor. En op 28 december tussen kerst en oud en nieuw' was het dan zover. Bedankt! nog dat je dat deed voor mij in je vakantie!en zenuwachtig dat ik weer was. Maar gelukkig dit keer slaagde ik wel.
Ik wil je voor alle lessen bedanken en ik vond altijd leuk bij jou in de auto. Maar ik ben wel blij dat het eindelijk voorbij is! haha
Groetjes Timo

Beste Bert en Hennie,
Ik wil jullie nog even bedanken voor alle lessen. Vandaag 7 september 2009 had ik mijn examen en gelukkig geslaagd!
Op mijn 18e verjaardag was het zover MIJN EERSTE AUTO RIJLES! (doodnerveus:() Toen ik begon met autorijden was ik best zenuwachtig Maar dankzij Bert was dat gauw voor bij en zat ik gemakkelijk in de auto! Ik vond de lessen echt heel erg leerzaam! Jij was pas tevreden als ook echt alles goed ging! ( en dat is maar goed ook) En waar ik heel blij mee was is dat Bert me ook pas liet opgaan voor examen als die wist dat ik het ook zeker kon. Tuurlijk ik had nog steeds mijn twijfels erover maar goed zo ben ik!:) Dan zei jij en wat gaan we doen?? ( moest ik slagen antwoorden) en dan zei ik uhmmmm slagen.... hoop ik? waarop ji weer antwoorde nee joh je GAAT GEWOON SLAGEN! niks te hopen! Dat pepte me wel een beetje op die lessen voor het examen! Het examen zelf ging echt super gemakkelijk. Ik had een hele aardige man en stelde me echt op mijn gemak! En gelukkig in 1 x geslaagd!!! Nu ga ik lekker genieten van mijn rijbewijs!
Bert Harstikke bedankt voor de leuke en leerzame lessen! En Hennie bedankt voor alle administratie!
Groetjes Eva van der Werff

Bert,

25 mei 2008, mijn eerst rijles. Zenuwachtig dat ik was, maar wat was het leuk! Er een paar maanden tussen uit gelegen omdat mijn oog raar deed! Wat een tegenslag was dat! Maar uit eindelijk kon ik het lessen weer oppakken en ging het steeds beter. Oeps door mijn uitval was de periode tot het verlopen van mijn theorie wel erg dicht bij. Dan toch maar ‘gas’ geven en examen aanvragen. 3 augustus 2009 ongeveer 45 lessen later op voor het examen. En zenuwachtig dat ik weer was. Maar waar was dat nou voor nodig zeg ik achteraf.

Hartstikke bedankt voor de ‘motiverende gesprekken’ haha. BEDANKT

Cynthia van der Graaf

Hoi Bert,

Als eerst wil ik je hartstikke bedanken voor de leuke en leerzame lessen! Op mijn 18e verjaardag kreeg ik mijn eerste rijles van mijn ouders. Op school stond ik te wachten en daar kwam Bert aan rijden met een groot dakbord waarop stond geschreven ‘Sharona’s eerste rijles’. Ik vond dat echt super grappig! De lessen waren in het begin niet altijd even leuk voor mij omdat ik van mijzelf verwachtte dat ik na 5 lessen al kon autorijden. Na een paar gesprekken met Bert begon ik meer plezier te krijgen in het rijden en toen ging het al een stuk beter. Op een gegeven moment vond Bert mij goed genoeg om een tussentijdse toets te doen. Ik hoorde altijd van iedereen dat het zonde van je geld is om zo’n toets te doen maar het bleek achteraf heel handig te zijn geweest dat ik het wel deed! Ik kreeg namelijk tijdens die toets een black-out en ik kon niet meer rijden zoals ik in de lessen wel deed. Aan de hand van die toets raadde Bert mij aan om een faalangst rijexamen te doen. Hij heeft het allemaal goed voor mij uitgezocht en Bert heeft mij goed naar het examen begeleid. Vlak voor het examen had ik weer even een dipje maar Bert kon mij weer goed oppeppen. Op het CBR heb ik eerst met mijn examinator en Bert gesproken en het was best gezellig. De zenuwen kreeg ik snel onder controle en ik ging relaxed achter het stuur. Eenmaal terug kreeg ik het goede nieuws te horen dat ik was geslaagd! Ik kreeg zelfs complimenten dat ik netjes en veilig reed(kon ook niet anders aangezien ik les heb gehad van Bert haha). Ik raad een faalangstexamen ook echt aan voor de mensen die het nodig hebben. Zo kan je even stoppen als het niet meer gaat en de examinator kan je dan weer geruststellen. Het heeft mij in ieder geval erg geholpen!

Nogmaals bedankt!

Groetjes, Sharona

(Automaat) Hoi Bert,

Waar ik al bang voor was gebeurde echt. Ik werd 50 en kreeg rijlessen cadeau!. Iets wat ik altijd heb kunnen vermijden, ik wist van mezelf dat ik het doodeng zou vinden en ook nooit zou kunnen leren. Een paar maanden heb ik het nog uit kunnen stellen maar op een kwade dag stond Bert toch voor de deur met zijn lesauto. Dus toen moest ik er toch aan geloven. En dat was het begin van een lange lijdensweg. Bert heeft met eindeloos geduld geprobeerd mij alles te leren wat nodig is om auto te kunnen rijden. Door mijn zenuwen en paniek bleef veel van wat hij vertelde niet hangen. Ook het schakelen wilde helemaal niet lukken. Op advies van Bert ben ik uiteindelijk overgegaan op de automaat. en toen ging er een wereld voor mij open. Opeens lukte er van alles! Je hebt gewoon meer tijd en het is allemaal veel rustiger. Uiteindelijk ben ik toch nog in één keer geslaagd. Bert bedankt voor je eindeloze geduld. Ik zag het vaak niet meer zitten maar je wist me altijd weer zo te motiveren dat ik nooit echt gedacht heb aan stoppen.

Groetjes Truus

PS. Ik heb nog steeds kiespijn, geen examenstress dus.

Beste Bert en Hennie,

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de steun en al de lessen, waardoor ik mijn rijbewijs heb gehaald! Na 2 examens in een andere woonplaats én veel lessen daar, ben ik op zoek gegaan naar een rijschool in de buurt. Dat is Dokman geworden en ik heb er geen spijt van gehad. Ik was erg onzeker en had weinig zelfvertrouwen, ook in de auto. Mijn vorige rijschool deed daar niets aan, in tegenstelling tot Bert. Je hebt me uitstekend les gegeven én begeleid in het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Helaas zakte ik voor mijn 3e examen, mijn 1e bij jou. Om privé-redenen ben ik toen een tijd gestopt met lessen. Tóch wilde ik dolgraag mijn rijbewijs halen en daarom ben ik begin 2009 weer begonnen met lessen. Natuurlijk bij jou! Ik was er ruim 3 jaar tussenuit geweest, wat autorijden betreft. Toch had ik het zó weer onder de knie. Ook mijn theorie-examen opnieuw gedaan, want dat was verlopen. Het ging steeds beter en ik vond de lessen altijd erg gezellig én leerzaam. Ik kreeg nóg veel meer zelfvertrouwen. Mijn 4e examen heb ik van de week afgelegd en ik ben geslaagd! Ik ben er superblij mee. Nogmaals bedankt voor alles. Ik zal de leuke lessen nog gaan missen!
Groetjes van Andrea.

Beste Bert,
Allereerst wil ik u bedanken voor de fijne, leerzame lessen. Ik begon bij rijschool Dokman
met mijn eigen 'illegale' rijervaringen. Bert had dit natuurlijk gelijk door. Dit resulteerde er dus in dat ik alles af moest gaan leren. Het ging niet altijd even gemakkelijk, maar door Bert's eeuwige geduld (en soms een hartig gesprek) is het mij uiteindelijk toch gelukt om een betere rijstijl te krijgen. Op een gegeven moment kreeg ik te horen dat ik m'n theorie mocht gaan halen. Dit klonk makkelijker dan gedaan. Doordat dit een tijdje heeft geduurd (1 jaar!!), had ik ook een jaar niet gelest. Natuurlijk was Bert hier niet zo blij mee, want veel dingen moesten we weer gaan herhalen. Maar ondanks dat heeft hij me er weer helemaal bovenop geholpen zodat ik op naar het examen kon. En dit ging helemaal goed! Voordat ik het examen kreeg, gingen we even voorrijden. Ik was zo zenuwachtig dat dit eigenlijk niet zo goed ging. Ik reed bijna een oud vrouwtje voor haar sokken, vergat in m'n spiegels te kijken enzovoort. Bert heeft mij na het voorrijden dan ook even goed toegesproken. Dit was precies wat ik nodig had. Hij vertelde gewoon waar het op stond. Dit heeft mij toen even goed wakker geschud. Daarna had ik mijn examen. Dit ging helemaal goed. Ik was goed voorbereid en kwam helmaal niet voor verrassingen te staan. Het examen vloog eigenlijk een beetje voorbij, want voordat ik het wist waren we al terug. En ja hoor.. ik was in één keer geslaagd! Dit heb ik echt te danken aan Bert z'n steun en alle leerzame lessen. Nogmaals bedankt Bert! En natuurlijk ook uw vrouw, die alles om het examen heen etc. voor mij heeft geregeld.
Groetjes, Hans

Beste Bert,
nogmaals bedankt voor de fijne rijlessen. 13 maart 2008 werd ik volwassen en dat bleek toen er een auto voor de deur stond met Hiep Hiep Hoera Leàh 1ste rijles. Geweldig natuurlijk. Vanaf dat moment ben ik iedere week gaan lessen en het beviel me super, mede dankzij de humor van Bert. Zo weet ik nog precies dat ik mij op het kijken moest gaan richten en Bert met de vraag kwam: 'Welk bord heeft een witte rand en is rood van binnen'. Ik natuurlijk goed nadenken..... Totdat Bert met het antwoord kwam een bord tomatensoep. Naast de humor geef je ook super goed rijlessen, kan niet beter volgens mij. Als snel kon ik mijn theorie halen en TTT doen, waarna het werken was voor het rij-examen. Het resultaat mag er ook wezen, want ik kan mooi zeggen dat ik beschik over een rijbewijs op mijn 18de jaar. En wat vooral belangrijk is, is dat ik niet alleen met een rijbewijs op zak loop, maar vooral ben voorbereid op het veilig deelnemen in het verkeer. Want daar gaat het om dat wij onze rijbewijs behalen, wanneer we veilig kunnen rijden. Ook wil ik je vrouw bedanken voor het regelen van de papieren en meer. Hopelijk kom ik je snel eens tegen in de auto. Nu mijn vraag: 'wat is rechthoekig en roze?'.................mijn rijbewijs dankzij jou.
nog vele rijschool jaren! groetjes Leàh

Beste Bert,

Ik wil jou en Hennie graag bedanken voor het behalen van mijn rijbewijs. Mijn neven en zus hebben door jou ook hun rijbewijs gehaald en daarom ging ik ook bij jou lessen. Na een tijdje te hebben gelest bij jou mocht ik op 7 januari 2009 afrijden en gelukkig was ik gelijk geslaagd! De wekelijkse lessen vond ik met jou heel leerzaam en gezellig. Ik heb nu mijn rijbewijs en rij best veel, het is wel even wennen dat jij er niet meer naast zit. Maar ik krijg nu nog meer zelfvertrouwen dus dat komt wel goed. Ik wil jou en Hennie nog veel succes toewensen met de rijschool en nogmaals bedankt!

Groetjes Renate (en de rest van de familie)

Hoi Bert,

Alles goed? Ik heb inmiddels al een aantal keertjes gereden en het bevalt echt super hoor een rijbewijs! Het is al weer een paar weekjes geleden dat ik geslaagd ben, maar nog steeds ben ik er super blij mee!!. In ieder geval super bedankt voor de tijd die je er in gestoken hebt, en al helemaal voor het op offeren van je vrije middag / laatste vakantie dag zodat ik toch nog voor het verlopen van mij theorie, examen kon doen. Mijn theorie certificaat is namelijk de dag nadat ik mijn examen gedaan had (en geslaagd ben!) verlopen en dat had ik nu mijn rijbewijs voorlopig nog niet gehad denk ik.. Het lessen is bij niet altijd even makkelijk gegaan, zeker met het vooruit kijken had ik wel moeite en ik was nogal onzeker, maar Bert heeft me hier echt super mee geholpen! En het resultaat is dus dat ik nu ook met een roze pasje op zak loop!

Groeten, Jasper

He bert,
Ik wil jou onwijs bedanken voor de lessen die je me gegeven hebt!Ik ben echt enorm blij met het behalen van mijn rijbewijs en dat nog wel in 1 keer!!!Je lessen zijn altijd zinvol geweest,je hebt een actieve houding met het lesgeven,waar het bij een andere rijschool nogal aan ontbrak Ik heb door jou een hoop dingen opnieuw moeten leren omdat ze me verkeerd aangeleerd zijn en das nog knap lastig maar het is mede dankzij jou toch gelukt! Je geeft goeie en duidelijke lessen en ik wil zeggen ga hiermee door! ik zal die scooter en dat busje nooit meer vergeten hahahaha... misschien zie je me binnenkort nog wel s voorbij rijden als ik een leuk autootje heb gevonden...En bedank je vrouw ook nog voor het werken achter de schermen!
groeten Fabian.

Beste Bert,
Ik heb vorige week mijn rijexamen gehaald en gisteren mijn rijbewijs opgehaald!!!!!!
Ook heb ik gisteren voor het eerst zonder jou in een auto gereden, het was best spannend maar wel heel erg leuk. Ik wil je echt heel erg bedanken voor alle rijlessen, goede tips en moed insprekingen! Je bent echt een geweldige rijles leraar! Ik vond de rijlessen erg leuk en leerzaam. Dankzij jou ben ik nu een veilige weggebruiker en vind ik autorijden erg leuk. Bert, je bent een toffe gast, ga zo door! Ik wens je heel veel succes en geluk met je rijschool... op naar de volgende 5 jaar!!
Groetjes, Niels Polet

(Automaat) Na een vervelende ervaring bij een vorige rijschool ben ik overgestapt naar rijschool Dokman. Alles wat ik had geleerd moest ik bij Bert afleren en dat was best moeilijk. Ben begonnen in een handgeschakelde auto maar bij elke rijexamen was ik zo zenuwachtig dat het koppelen niet meer soepel ging en ik daardoor fouten ging maken. Op aanraden van de laatste rij- examinator van het CBR ben ik overgegaan naar een automaat. En ik moet zeggen dat was de beste tip ooit. In een automaat heb je meer rust en kan je meer aandacht besteden aan het verkeer. Hellingproef in een automaat, is een lachertje. Ik raad iedereen aan die tijdens het rijexamen zo zenuwachtig is dat het schakelen problemen geeft om het eens te proberen in een automaat. Je merkt en voelt tijdens de les tegelijk het verschil en je wilt niets anders. Mijn langgekoesterde wens is eindelijk in vervulling gegaan. Ik heb uiteindelijk afgereden in een automaat en ben tegelijk geslaagd. Tevens vind ik het een eer dat ik als eerste moest afrijden in Bert's automaat en geslaagd ben. Beste Bert ik wil je bedanken voor je ontiegelijke geduld (ben de makkelijkste niet) en het vertrouwen in mij. Op momenten dat ik het niet meer zag zitten zei je: “Hup schouders eronder en verder rijden”. En zoals je leest de aanhouder wint. Ik wens je nog vele fijne jaren toe met je rijschool. Op naar het volgende jubileum. Voor een persoonlijke -en goede rijles kan je bij rijschool Dokman terecht. Handgeschakeld of automaat bij rijschool Dokman zijn de euro’s aan rijlessen het zeker waard. Ik ben het bewijs.

Grtn Caroline

Beste Bert,

Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor de fijne rijlessen die ik gehad heb. Het begon allemaal in juli. Op 31 juli zou ik 18 jaar worden. De rijlessen kreeg ik van mijn ouders. Echter op 29 juli heb ik een ongelukje gehad en is mijn schouder uit de kom gegaan, met het gevolg dat ik 2 weken in een soort mitella zat. Op 30 juli hebben we Bert afgebeld dat ik dus niet kon en mocht autorijden. Dit was heel jammer. Gelukkig ging het na ruim een week alweer wat beter en besloten we in augustus dat ik wel kon gaan lessen, totdat op zaterdag 9 augustus weer mijn schouder uit de kom ging. Dus maar weer de les voor die komende week afgebeld, en op maandag weer naar de chirurg in het ziekenhuis. Van hem mocht ik dus echt niet autorijden. Ik moest nog 3 weken rust houden en intussen gingen we toch op vakantie. Begin september ben ik toch begonnen met autorijlessen wat ik heel leuk vond. Inmiddels was ik weer terug geweest bij de chirurg en werd ik doorgestuurd naar de orthopeed. Begin oktober kon ik terecht in het ziekenhuis in Zestienhoven, waarbij mij gelijk verteld werd dat ik geopereerd moest worden. Dit zou gebeuren op 12 november, balen want ik was net lekker aan het autorijden. Ik had net 2 theorielessen gehad bij E. Pieper maar besloot wel gelijk voor de volgende week theorie examen aan te vragen, dit kon op dinsdag. Gelukkig had ik dat in 1 keer. Uiteindelijk besloot Bert om voor 11 november een tussentijdse toets aan te vragen. Uiteindelijk is 1 week voor die tijd in overleg met Bert besloten de tussentijdse toets te veranderen in een gewoon examen, op voorwaarde dat ik die week zoveel mogelijk zou lessen. Bert heeft toen een aantal extra lessen geregeld, zelfs 's ochtends om 7 uur. Uiteindelijk had ik dinsdag 11 november om 07.00 uur nog een les en om 08.00 uur examen. Hoera, ik had het gehaald met een heel tevreden examinator na 20 lessen. Alle lof dus voor Bert. Op woensdag 12 november ging ik onder het mes, dit is gelukkig goed gegaan maar ik moest nog wel 4 weken in een soort mitella.(dus geen autorijden) Op donderdag 13 november ben ik wel mijn rijbewijs aan gaan vragen, de week daarop had ik het in huis. Ik moest alleen nog 3 weken in de mitella. Afgelopen weekend heb ik een auto gekregen, deze week mag de mitella eraf en moet ik naar de Fysiotherapie. Ik hoop dat ik deze week eindelijk mag autorijden. Maar door alle medewerking van Bert heb ik mijn rijbewijs al en ben ik niet achterop gekomen met mijn lessen. Nogmaals Bert bedankt, jammer dat ik bij jou ook niet mij E rijbewijs kan halen.

Met vriendelijke groet, Pim

Beste Bert,

Allereerst wil ik je nogmaals bedanken voor alle leuke en leerzame lessen. Ik heb van elke les genoten! Op mijn 18e verjaardag stond Bert met de lesauto op onze parkeerplaats met m’n naam op het dak! Dat was natuurlijk een ontzettend leuk begin. Maar ook alle lessen erna vond ik leuk. Bert kan hartstikke goed lesgeven en geeft dan ook goede aanwijzingen. Ook de camera op het dasboard om te zien of je goed kijkt was heel handig. Als je zelf plezier hebt in het autorijden dan komt het helemaal goed. Ik had en heb absoluut plezier in het autorijden en alles ging dan ook redelijk vlot. Zo had ik op 6-6-2008 een tussentijdse toets. Een toets die ik iedereen kan aanraden, omdat je zo een keertje meemaakt hoe het echt bij je examen eraan toegaat. De toets verliep hartstikke goed en ik haalde dan ook een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen. Een maandje later was het dan zover, het echte examen! ’s Ochtends eerst nog even voorrijden en daarna op weg naar het CBR. Het examen ging goed en ik weet nu dat een examen ook leuk kan zijn! Het was een leuk en gezellig ritje en de examinator vond het zelfs jammer dat we weer terugmoesten. Dat was natuurlijk alvast een goed teken en ik was dan ook geslaagd! =) Ik ben heel blij met m’n rijbewijs en bedank Bert voor de goede voorbereiding, zodat ik in 1 keer kon slagen. Rijschool Dokman kan ik iedereen aanraden die echt goed en veilig wilt leren autorijden, want dat leer je echt! Veel succes met de rijschool verder!

Groetjes van Marlouk

Beste Bert & Hennie!

Hierbij wil ik jullie bedanken voor de energie die jullie in mijn hebben gestoken.

Niet alleen met het zoeken naar examenblokken, maar ook t bijstaan. Ik heb een lange tijd bij een andere rijschool gereden, maar daar werd ik eigenlijk te kort gehouden. Met 1 proefles van Bert Dokman was ik gelijk overtuigd dat ik bij een verkeerde rijschool zat! En ben der dan ook gelijk weggaan en gewacht tot dat Bert een plekje voor me had. En ja hoor, na een tijd was er een plekje en ben weer gaan rijden, en dat heb ik ook geweten! Ik heb in al die tijd nog nooit zo veel goede informatie gekregen en begeleiding als hier, Dat ik uit eindelijk op 18-06-08 me examen heb gehaald! Bedankt Bert! Hopelijk ben je der nog een lange tijd, zodat we zeker weten dan er mensen zijn die kunnen rijden!

Met vriendelijke groet, Renate v.d. Keur

Hoi Bert,
Na 3 keer examen doen eindelijk mijn rijbewijs. Zoals ze zeggen 3 keer is scheepsrecht. Dankzij jou inzet ook nog geslaagd voordat mijn theorie afliep. Ik ben er super blij mee. Eindelijk zelfstandig ergens heen. Het oude rijexamen en het nieuwe rijexamen is een wereld van verschil. Maar het lekkerst rijd het nieuwe rijexamen. Zelf ergens heen rijden, zelf beslissingen nemen. Net alsof je in je eigen auto zit. Nog heel veel plezier met lesgeven. Als iemand aan mij vraagt waar hij/zij nou toch rijles moet volgen is gelijk mijn antwoord: bij Bert Dokman!!.

Groetjes, Melanie

Hallo allemaal,

Ten eerst: Bert, bedankt voor alle goede en leuke lessen! Dankzij jouw lessen heb ik geleerd beheerst en ontspannen te rijden. Dat was voor mij heel belangrijk! De lessen vond ik gezellig en tegelijkertijd leerde ik ook nog een hoop. Streng was je soms wel, maar dat was om er het beste uit te halen. Ik heb daar veel aan gehad. Zoals ook bleek bij mijn tussentijdse toets en mijn examen kan ik best gestrest en onzeker zijn. Ook tijdens de lessen had ik daar soms last van, maar jij bleef altijd rustig, wat me het vertrouwen gaf dat het wel goed zou komen. Het examen wat ik heb gedaan was nieuwe stijl, terwijl mijn tussentijdse toets nog in de oude stijl was. Bij mijn tussentijdse toets was ik heel zenuwachtig, waardoor ik heel onrustig en onzeker reed. Ook bij mijn examen was ik erg zenuwachtig, maar nu wist ik in ieder geval wat ik kon verwachten en Bert heeft ook zijn best gedaan om me gerust te stellen. Daardoor kon ik ondanks mijn zenuwen toch veilig en verantwoord rijden en ben ik, na ongeveer 60 lessen, in één keer geslaagd! Omdat we geen tijd hadden gehad om na te praten na het examen kwam je naderhand nog even langs met een leuk cadeautje. Dat heb ik erg kunnen waarderen! Ik zou iedereen deze rijschool aanraden. Het is goedkoop en Bert is een goede, betrokken instructeur die probeert bij iedereen er het beste uit te halen en je pas af laat rijden als je er echt klaar voor bent.

Groetjes, Annika

Beste Bert,

Nogmaals bedankt voor alle hulp bij het behalen van het examen. Ik weet dat ik zeker geen natuurtalent was en dat ik vaak wat nerveus overkwam tijdens het rijden. Bovendien dacht ik te veel na, wat nogal eens ten koste ging van de besluitvaardigheid. Toch ben ik danzij jou in één keer geslaagd. Ik vind het dan ook knap dat je precies wist wanneer ik er klaar voor was en dat je mij op de juiste wijze wist te motiveren en te instrueren. Gelet op je hoge slagingspercentage lukt je dat ook bij je andere leerlingen. Dat vind ik een hele prestatie omdat je les geeft aan mensen met elk hun eigen specifieke achtergrond, talenten en onzekerheden. Ik kan je daarom ook aan iedereen van harte aanbevelen.

Inmiddels heb ik de eerste ritten in mijn eigen auto erop zitten. Het is even wennen aan een andere auto, maar ik heb genoeg zelfvertrouwen en ervaring opgedaan om (redelijk) ontspannen en in elk geval verantwoord aan het verkeer deel te nemen. Bert, bedankt en veel succes met je rijschool.

Filip,

Hallo Bert & Hennie,
Ik wil jullie beide bedanken voor de geweldige lessen die ik heb gehad! Ik heb vandaag 04-04-2008 examen nieuwe stijl gedaan en ben in 1 keer geslaagd! Dat ik examen kon doen heeft Hennie (en Bert natuurlijk ook) slapeloze nachten bezorgt om maar een examenblok te bemachtigen! Bedankt hoor ben jullie dankbaar. Voor degene die op zoek zijn naar een goede en betaalbare rijschool STOP MAAR MET ZOEKEN! Bert is een zeer goede instructeur met het hart op de juiste plaats. Hij doet er alles voor om jou in 1 keer te laten slagen! Ik ben het levende bewijs. 2 jaar geleden (om en nabij) ben ik begonnen met lessen bij Bert. Omdat ik zelf veel te laat was met mijn theorie heeft het allemaal wat lang geduurt maar het resultaat mag er zijn! Ik heb eerst de tussentijdse toets gedaan. Deze was nog in de oude stijl. Heel erg saai en nu hier links en nu daar rechts! Dat gaf behoorlijk veel onrust voor mijn gevoel. Bij het nieuwe examen is dat helemaal niet. Je rijdt echt zelf en dat gaf mij een heleboel rust. Het is eigenlijk alsof je iemand ergens heen moet brengen en je weet de weg niet. De persoon (de examinator dus) wijst je de weg door middel van een clusteropdracht (een aantal hier links daar rechts opdrachten) en de TomTom en jij moet rijden zoals je dat later ook zou willen doen als je je rijbewijs hebt. En het is dus ook geen probleem als je bijvoorbeeld links gaat in plaats van rechts als je je maar veilig beweegd in het verkeer! Als je het doet zoals Bert het je heeft geleerd is het succes verzekerd! Bert en Hennie zodra ik mijn rijbewijs heb opgehaald dan kom ik even met de auto heerlijk gebak brengen! Bedankt voor de lessen en de wijze raad en ik weet zeker dat ik heel wat jaren rijplezier ga beleven met dank aan jullie en jullie tomeloze inzet!
Groetjes Lisette

Beste Bert,
Ik wil je als allereerste nogmaals bedankt voor de leerzame en leuke lessen die ik bij je heb gehad! Ik ben begonnen bij Bert op 1-12-2006. Vergeet het nooit meer de eerste keer dat je voor mijn deur stond. Ik begon wat laat aan mijn theorie want ik was bang dat ik er te vaak voor ging zakken, maar na 1 keer te zijn gezakt was ik geslaagd met 3 foutjes. Daarna was het verstandig dat ik mijn tussentijdse toets ging doen. Ik heb deze gedaan en was daar voor geslaagd dus een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen. Dat was niet het belangrijkste vond Bert.. Hij vond het belangrijk dat je ervaring kreeg met iemand anders naast je te hebben dan alleen hij. Ik raad het je aan om dat te doen, is een goede leerervaring voor je praktijk examen. Na een lange tijd hadden we een afspraak gemaakt dat ik 3 keer een "ok" moest hebben. Dit lukte me eigenlijk wel maar ook weer niet. Ik keek te weinig ver voor me uit en deed niet goed breed waar nemen. Op eens had ik het licht gezien, ik werd ziek en ik ging opeens goed opletten wat er allemaal gebeurde, ik zag dingen op tijd en daar stonden mijn 3 "ok"s. Hij ging mijn examen aan vragen. Ik was niet echt zenuwachtig gewoon je niet druk maken om de examinator. Ik had mijn examen op 11-3-2008. Ik zakte. Ik had het niet zien aankomen. Maar liet m’n kop niet hangen en was klaar voor het andere examen. Dit examen was nog op de oude manier. Ik wist dat mijn andere examen op de nieuwe manier moest, dus ik moest nog wat oefenen met de stop opdrachten en dat je meer zelfstandig moest gaan rijden. Snel daarna had ik mijn examen 3-4-2008. Ik was een stuk zenuwachtiger dan de eerste keer. Want dit was de nieuwe manier van rijden. Toen ik eenmaal was begonnen was ik niet meer zenuwachtig. Ik had een vrouwelijke examinator een hele aardige vrouw. Toen ik eenmaal bezig was ging het goed. Ik heb 2 kleine blunders gemaakt, maar heb het daarna weer goed gemaakt door een mooie bocht te nemen. Mijn vrijstelling voor mijn bijzondere verrichtingen was niet meer geldig en die moest ik nog doen. Ik moest keren en een stop opdracht doen. Toen ik terug kwam was ik geslaagd dolbij. Ik vond het nieuwe examen veel makkelijker. Je bent meer op je eigen toegewezen. Je moet zelfstandig rijden en dit is goed voor als je later geslaagd bent. Je mag zelf kiezen hoe je parkeert en hoe je keert. Maar maak het jezelf niet te moeilijk het is makkelijker dan je denkt (was een uitspraak van Bert, want ik dacht altijd veel te moeilijk). Bij Bert kan je ook geen fouten maken want fouten zijn LEERMOMENTEN!! Bert is wel eens streng maar daar leer je van. Ik heb mijn rijbewijs en ook een auto. Het is geen Ford Ka geworden en ook geen Daewoo matiz. Maar een Fiat cinquecento een knal gele. Hij is super leuk. Bert Ontzettend bedankt voor het leuke 1.5 jaar. Ik vond het reuze gezellig. Dankzij jou kan ik nu Veilig, Verantwoord en Milieuvriendelijk rijden, zoals jij altijd riep!
Groetjes Nancy Geway

Ik vond het hoog tijd om mijn rijbewijs te halen en na onderzoek op het internet viel mijn keus op rij-instructie Dokman. Ik ben blij dat ik voor deze rijschool koos; Bert gaf goede instructies en ik voelde mij op mijn gemak tijdens het lessen. Ik heb zo goed rijden geleerd en dat uitte zich in het in 1 keer halen van mijn rijbewijs. Het is raar dat ik nu geen rijles meer heb; ik zal het ergens missen. Bert, nogmaals hartelijk dank voor al je goede lessen. Veel succes en geluk in je verdere carriere!!

groetjes Christa

Beste Bert,

Allereerst hartelijk bedankt voor de vele leuke rijlessen die ik bij jou heb gehad. Bert leert zijn leerlingen niet alleen puur autorijden, want dat kan je binnen een paar lessen. Natuurlijk weet iedereen dat, maar Bert besteedt daar al aandacht aan ver vooruit kijken en anticiperen vanaf een van de eerste lessen. Dit was ook een onderdeel waar ik veel moeite mee had, en Bert zei dan ook: zolang je dit niet beheerst, doe je ook geen examen. In het begin vind je dat jammer, maar achteraf denk je: gelukkig maar, want door goed ver vooruit te kijken en situaties in te schatten kan je al zoveel moeilijkheden en rare conflicten voorkomen. Moeilijkheden je met tijdens een examen misschien iets te snel en te slordig oplost, waardoor je zakt.Als hij je iets wilt uitleggen, zet hij je vaak ook even aan de kant van de weg zodat hij rustig kan uitleggen wat er mis ging en hoe dat beter kon. Jammer dat je dan geen kilometers maakt, maar als je stilstaat neem je die belangrijke informatie wel veel beter op je. En toen naar het examen...... 7 april was het dan zover. In november vorig jaar heb ik een tussentijdse toets gedaan om te kijken aan welke punten ik nog zou moeten werken, waaronder vooral het ver vooruit kijken naar voren kwam. Het grappige was dat ik m’n toets op de oude stijl heb gedaan, en het examen in de nieuwe stijl. Ik moet zeggen dat de nieuwe stijl mij veel beter bevalt dan de oude, omdat je via de nieuwe stijl leert rijden zoals je echt gaat rijden: een keeropdracht kan je straks ook hebben als je een verkeerde straat in bent gereden, en een stopopdracht als je ineens een paketje moet afgeven. In de oude stijl geeft de examinator je nog ‘bevelen’ zoals: keer in deze straat in drie keer (vooruit-achteruit-vooruit) en zegt hij waar je links of rechtsaf moet, maar als je zelf rijdt zal je toch zelf moeten kijken waar je het best kan keren en op welk moment je moet kijken en richting aan moet geven als je afslaat. Eigenlijk veel leuker dat nieuwe examen, want de examinator geeft je een richting op en ondertussen kan je gewoon praten met hem of haar, in plaats van dat hij of zij je puur instructies geeft.Mijn rijbewijs is in ieder geval in de maak! Bert, nogmaals ontzettend bedankt voor alles, en voor degenen die dit lezen en een rijschool zoeken: rijlessen is inderdaad duur, maar Bert is de 35 euro per lesuur meer dan waard!

Groeten, Mark Schilthuizen

Nagekomen stukje van Mark

Hoi Bert,
Hierbij nog even een aanvullinkje op mijn stukje die ik van de week stuurde. Ik rij nu regelmatig met de auto van m'n vader, die rijdt op diesel.Voordat ik m'n rijbewijs had, en hij er dus alleen in reed, haalde hij met één tank van 40 liter diesel met pijn en moeite 800 kilometer omdat hij nooit geleerd heeft zuinig te rijden. Toen ik m'n rijbewijs had gehaald tankte ik de wagen helemaal vol, en heb er sindsdien heel veel in gereden om kilometers te maken, maar nu door zuinig te rijden. Het resultaat: bij de volgende tankbeurt, vanmiddag, stond de teller op 961.7, met nog geen 40 liter diesel!! Het Nieuwe Rijden werkt wel degelijk en bespaart je ontzettend veel brandstof. Rij dus zuinig, dat bespaart je veel geld in je portomenee en het milieu.
Groeten Mark

Beste Bert,
Ik wil je als allereerste nogmaals bedankt voor de leerzame en vooral leuke lessen die ik bij je heb gehad! Ik ben begonnen bij Bert 07-12-2006, en na een half jaar lessen dacht ik bij me zelf zou in nou maar eens aan me theorie beginnen.. In september heb ik me theorie gehaald.. Opeens zei Bert: misschien is het verstandig om een T.T.T (tussentijdsetoets) te doen..? Uiteindelijk heb ik dat toen ook maar laten aanvragen! De vrijstelling daarvoor is lekker mee genomen maar ook de informatie en tevens een goeie voorbereiding op je echte praktijkexamen.. Het is echt iedereen aan te raden!! Nou en dat was me ook gelukt! Toen werd het tijd om naar me examen toe te werken, les bij les.. ging ik vooruit! En later kreeg ik me examen oproep: 08-01-2008! De dag voor me examen nog een dubbel uurtje gepakt om te lessen.. Bert zei toen: als je zoals nu, morgen ook de auto instapt en lekker gezellig een stukje gaat rijden, dan ben jij dik geslaagd.. En jahoor.. Bert had weer eens gelijk, zoals in bijna elke situatie op de weg of in de auto! Dat zou me grote dag moeten zijn en zenuwachtig dat ik was, pff.. en ik maar denken dat ik het niet in 1keer zou halen ect. En het is zeker me grote dag geworden, want ik ben in 1 keer geslaagd! Met heel veel steun aan Bert te danken. Dankzij jou aanpak ben ik door me examen heen gekomen! Bij Bert kan je ook geen fouten maken want fouten zijn LEERMOMENTEN!! Tuurlijk mopperde Bert weleens en kon die streng overkomen maar dankzij dat, heb ik nu me rijbewijs gehaald! Ik heb vandaag mijn rijbewijs aan gevraagd en die kan ik vanaf dinsdag op halen. Ik hoop dat ik je nog eens op de weg tegen komt. Dan zwaai ik wel want onnodig toeteren is een boete en dat willen we niet! Verder kan ik nu heel Veilig, Verantwoord en Milieuvriendelijk rijden, zoals jij altijd riep! Bert is een man waar je op vertrouwen kan!Zoek je nu toevallig een rijschool, zoek dan gewoon niet verder.. Bedankt voor alles!!!! En succes verder.
Groetjes, Chantal Smulders

Hee bert!
Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor alles! Dit keer is het me wel gelukt.
Dit ondanks jou steun je motiveerde me om over me nerveusheid heen te komen en goed te presenteren. Ik heb enorm veel geleerd in de lessen. En het was altijd erg gezellig in de auto :D haha Ga zo door met lesgeven je bent een toppper!!
Groetjes Melanie

Beste Bert,
Het is voor mij al een tijdje geleden dat ik examen heb gedaan maar ik weet zeker, dat ik in 1 keer geslaagd ben door de instructies van u. Sindsdien is het allemaal zo snel gegaan. Vandaag heb ik voor het eerst in mijn eigen autootje gereden. Nou ik kan je vertellen: dat is echt een super gevoel! Al ging het allemaal niet zo heel lekker. Ik moet gewoon wennen aan mijn auto. Het was altijd zeer gezellig bij de lessen en dat ga ik zeker missen. Ik zal (hopelijk) niets vergeten van wat u me geleerd heeft. Ik wens u nog een gelukkig nieuwjaar en misschien komen we elkaar nog tegen op de weg.
Groetjes Jantina Heuvelman

Beste Bert,
Via deze weg wil ik je graag nogmaals bedanken voor je inzet om mij te helpen aan mijn rijbewijs.
Ik wil je ook bedanken voor de gezelligheid die er altijd heerste in de auto, ofdat dat nou kwam door de muziek of het kletsen het was gewoon altijd gezellig. WE HEBBEN ZELFS SAMEN EEN WERELDREIS GEMAAKT MET DE AUTO ;) Je hebt me veel vertrouwen gegeven en je weet gewoon wanneer iemand toe is aan zijn/haar examen. Een tussentijdse toets raad ik je leerlingen aan omdat je zo kennis maakt met het CBR en het rij-examen, waardoor ik in 1 keer mijn rijbewijs heb gehaald!!! Verder wil ik je veel succes wensen met je rijschool voor in de toekomst. En hoop ik je nog vaak tegen te komen...

Groeten Ricky Biemans

Hey Bert, Ik ben toch zo blij mee met me rijbewijs. En ik heb veel te danken aan jou want anders was ik nog steeds eigenwijs. Doordat je zo wijs ben en altijd gelijk hebt was ik er van gekomen. En ben ik zelfs in 1 keer geslaagd:D Net als me zus die ook bij U gereden heeft. IK vind dokman 1 van de betere rijscholen. Want Bert is heel alert en geeft zijn wijsheid ook door aan zijn leerlingen. Je leert dus niet alleen het rijden maar ook hoe je met de tom-tom moet omgaan. Hij brengt jou alles bij. En hij laat je pas examen doen wanneer je er pas echt klaar voor bent, zodat je het ook kan halen. Ik heb veel van hem geleerd (veel nuttige tips)en ben nu klaar om op de weg te gaan. Bert heel erg bedankt!! Een echte aanrader!!

groetjes Alex Hendriksen

Hallo Bert!

Op 17-09-2007 heb ik het praktijkexamen in 1 keer gehaald!!! En dat dankzij u, met geduld en gevoel van humor die u in de auto hebt gebracht. Ik wist echt helemaal niet dat ik in 1 keer zou kunnen slagen. Op het moment van examen, bleef ik denken aan alle woorden die u tegen me hebt gezegd. Zoals: "Vind je autorijden leuk?" Ik zo: "Ja." "Laat dat ook zien tijdens het examen." En dat heb ik ook gedaan. Alhoewel ik een gevoel had dat ik wel paar heel kleine foutjes had gemaakt bleef ik toch genieten van het rijden!! Toen de examinator me opeens zijn hand gaf, wist ik niet wat mijn gevoelens op dat moment waren. Het was gewoon ongelofelijk dat ik toch geslaagd was, en dat wel in 1 keer! Zoals u weet, had ik de lessen daarvoor al paar fouten gemaakt die ik normaal nooit had gemaakt en zo was mijn zenuwachtigheid voor het examen duidelijk te zien. Gelukkig heb ik het overleefd, haha. De examinator zei toen ook dat je de beste instructeur van Dordrecht was (of van Nederland?) en u was te bescheiden om "ja" te zeggen, maar ik vond dat hij gelijk had. Ook al ken ik geen andere instructeurs, voor mij bent u gewoon de beste. U had zoveel geduld dat ik extra mijn best deed om goed te rijden, vooral wanneer u kritisch begon te worden. (Niet slecht bedoeld, omdat ik wist dat u het goed bedoelde, door u ben ik gewoon in 1 keer geslaagd). 1 ding vind ik wel grappig: nu ik met theorie- en prakijkexamen geslaagd ben begin ik nu ook meer te letten op hoe mijn ouders rijden en op andere leerlingen die nog rijlessen hebben en voorbij rijden, haha! ik wil even zeggen dat ik u voor alles wil bedanken! Ook al was het vaak stil in de auto met mij, vond ik de lessen altijd prettig! Door uw geduld en gevoel van humor word ik gemotiveerd ze ook te gebruiken in het verkeer :) Nogmaals bedankt voor alles!

Heel veel groetjes, Cristina

P.S. Gisteren heb ik een rijbewijs aangevraagd en volgende week donderdag krijg ik hem! Yes! 

(voetnoot: het was ook heel bijzonder om jou les te geven Cristina , het was voor mij voor het eerst dat ik iemand les heb gegeven die doof is en dat vond ik een hele uitdaging , toch denk ik dat we het zonder de hulp van je vader niet zo snel hadden kunnen doen . Dus ook voor je vader PETJE af.)

lieve bert en hennie!
donderdag was het dan zover, na 3 jaar mocht ik eindelijk afrijden! Wat in het begin een hele moeilijk te tijd was door de reuma, werd een stuk makkelijker gemaakt door jullie! Met alle hulp die ik gehad heb, (aangepast rijexamen) daar had ik zelf nooit echter gekomen! Ik ben er ook een paar keer tussen uit geweest door de reuma, maar door de goede lessen ging het altijd weer goed daarna! Wat was ik zenuwachtig zeg, zelfs al een paar dagen voor mijn examen, en daar waren jullie weer om me op te peppen! Ik heb het gehaald! 10 met een griffel zei de examinator, en dat had nooit gelukt zonder alle steun en de goede lessen! Uit de grond van mijn hart wil ik jullie bedanken voor alles wat jullie voor mij gedaan hebben! ik zal jullie nooit vergeten!
Liefs Dian!

Hoi Bert en allemaal!

19 juli 2006 was het zover, mijn eerste rijles! Om half 10 stond er een zwarte seat voor de deur met een dakbord met mijn naam+ eerste les erop, dat was al een eerste leuke verassing. De lessen daarop dacht ik soms dat ik het nooit ging halen, maar Bert blijft positief en ging het echt niet dan stopten we gewoon even om tot rust te komen, dat vond ik altijd wel heel fijn. 4 april 2007 heb ik een TussenTijdse Toets gedaan op aanraden van Bert en daar ben ik heel blij mee. Het geeft je goede informatie over je rijden en een goede voorbereiding op het echte examen en die vrijstelling is natuurlijk ook mooi meegenomen. Daarna zijn we hard gaan werken aan het verbeteren en hebben we het examen aangevraagd. Omdat ik altijd zo nerveus was en daardoor domme dingen ging doen was ik bang dat dat op mn examen ook zou gebeuren, Bert heeft me echter overtuigt dat ik gewoon niet zenuwachtig moest zijn en toen heb ik de knop om kunnen schakelen. En..... Ook ik heb mijn rijbewijs in 1 keer gehaald, dat had ik nooit verwacht. Rijschool Dokman, bedankt! En voor iedereen die op zoek is naar een rijschool, zoek niet verder!

Groetjes Rosalie

Ik heb mijn rijbewijs gehaald!!!!!!!!!!!!!!!!!
Het heeft van tijd en moeite gekost, maar het is binnen! En zonder jullie was dat me nooit gelukt en had ik het allemaal al heel lang geleden opgegeven. Nu ben ik blij dat ik dat toch niet gedaan heb. Echt onwijs bedankt voor de steun die ik van julie gekregen heb nadat ik wéér eens een keer gezakt was, maar vandaag was alles anders. Ik heb mijn rijbewijs gehaald en Bert en Hennie, ik heb vandaag echt de laatste keer bij jullie in de auto gezeten. De volgende keer is het mijn beurt!
Groetjes,  Esther

Hee Bert!
De eerste keer examen en meteen geslaagd! Ben er echt heel blij mee! Heb vanochtend mijn rijbewijs opgehaald en ben ook meteen zelf al gaan rijden! Was eigenlijk niet heel erg zenuwachtig tijdens het examen. Dat kwam denk ik met name door de TTT (tussentijdse toets). Dat is een soort proefexamen en het gaat net zoals het echte examen, plus je kan er nog een vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen voor krijgen ook! Naar mijn mening wel een aanrader om te doen dus! Verder zijn de lessen bij Bert heel gezellig! Maar naast humor heeft hij ook veel geduld en neemt hij de tijd om je alles uit te leggen. Bert heel erg bedankt! Groetjes Iris

Hallo Bertus en Henneke.

Op de leeftijd van 52 jjaar besloot ik maar eens rijlessen te gaan nemen,maar ja welke rijschool?

Na positieve reacties om mij heen en een paar goeie gesprekken met Bertus werdt het rijschool Dokman. En dan na 42 jaar fietsen de eerste les dat was afzien,maar ik merkte gelijk dat Bertus een zeer gedreven persoon is en dat had ik nodig ook. Na veel ups en downs en heel veel energie van Bertus begon ik toch te twijfelen(stoppen) .Gelukkig brak Bertus hier doorheen en maakte een strakke planning eerst een proefexamen.Heel belangrijk vond ik achteraf gezien de vrijstelling die je kunt behalen. En ook even belevenhoe het examen aanvoelt. Dan na 76 leerzame lessen en veel inzet van Bertus Het examen 16 mei heel erg gespannen naar het cbr rijdend maakte ik aardig wat fouten,daarna begon jij op mij in te praten, en kwam ook Henneke even langs dat praatje deed mij goed. Wij besloten dat jij niet meeging dat het beter was voor mijn gevoel. Dat jij duidelijk aanwezig was merkte ik wel in mijn gedachte,want ik volgde al je instructies op en mijn examen ging eigenlijk bijna vanzelf (voor mijn gevoel) geen fout begaan dus geslaagd in een keer. Bertus en Henneke bedankt voor jullie inzet .

Groetjes Dirk en Adrie Brouwers

Hoera ik heb mijn rijexamen gehaald bij rijschool dokman. Ik ben super blij dat ik mijn rijbewijs eindelijk in handen heb en ook nog  eens in 1 keer geslaagd ik heb veel gehad aan de goeie lessen, je hebt gezorgd dat ik er elke les weer bijzat op mijn gemak en dat ik scherp bleef en ook nog eens rookvrij kon rijden, super dat je als mensen het liever niet willen   je niet rookt in de auto, en wat ook heeft geholpen de tussentijdsetoets waardoor ik wist waar ik aan toe was op het echte examen en dat waneer je de auto een keertje aflaat slaan je niet meteen gezakt bent dat heeft me wel zelfvertrouwen gegeven. bedankt Bert voor alles en vooral dat ik nu vol zelfvertrouwen netjes auto kan rijden.

groetjes Elisa

Beste Bert en Hennie,
In september vorig jaar, kreeg ik voor mijn verjaardag mijn eerste rijles. Vooral tijdens mijn eerste lessen heb ik de omgeving aardig onveilig gemaakt. Dankzij de leuke, en leerzame lessen van Bert, mocht ik toch op 19 januari een tussentijdse toets doen. Dit is zeker een goed idee geweest, want je krijgt een goede indruk van hoe het er op het examen uit gaat zien. Je doet een soort proefexamen. Omdat je dan al ongeveer weet wat er komen gaat, ben je al minder nerveus. Ik zelf vond dat ik wel al aardig reed, alleen dacht de examinator daar anders over... Ik heb wel mijn vrijstelling voor byzondere verrichtingen gehaald. Dat is ook een voordeel van de toets, als je je vrijstelling haalt hoef je dat ook al niet meer te doen op je examen. Door de toets wisten we wel wat er nog moest gebeuren. Hier heb ik toch nog wel even voor nodig gehad. Het allerlaatste stukje heb ik geleerd in Rotterdam... Bert had een collega die mij dat wel wilde leren. Dus op een ochtend ging ik met Guus naar Rotterdam, dat vergeet ik dus nooit meer! Echt zo anders dan het 'rustige' Dordrecht. En Guus gaf ook op een hele andere manier les. Maar ondanks alles heb ik wel ontzettend veel geleerd van die les. Vooral dingen als besluitvaardig rijden en dergelijke, leer je wel in Rotterdam, anders sta je er volgend jaar nog. Nu was ik er eindelijk klaar voor, op 10 mei ging ik examen doen. Dit was om 8 uur 's morgends, net als mijn tussentijdse toets, nu was ik met mijn toets niet echt blij geweest indie drukte met al die fietsers, dus ik vreesde het ergste. Ondanks alle spanningen heb ik het toch in 1 keer gehaald. Dat had ik echt niet verwacht. Als laatste heeft Bert mij gevraagd om een stukje voor zijn site te schrijven, dus zoals beloofd hier mijn stukje... Nogmaals hartstikke bedankt voor de leuke lessen,
groetjes Joyce.

Hoi Bert,

Ten eerste super bedankt! Heb mijn eerste ritjes achter de rug. En die gingen goed hoor.

Heel wat vlotter als bij mijn examen. Haha.

Ik ben echt super blij dat ik hem in één keer gehaald heb zeg.

Nogmaals super bedankt, en ik zal er nog lang plezier van hebben. Veel succes nog verder.

Groetjes Karin (H)

Beste Bert en Hennie,

Zoals beloofd schrijf ik ook even een klein stukje voor  je site. Ik ben bij Rijschool Dokman gekomen nadat iemand van een andere rijschool mij na een intest vertelde waar ik in hemelsnaam aan wilde beginnen op mijn leeftijd. Nou wist ik zelf ook wel dat ik geen 18 meer was, maar niet meer kunnen leren autorijden op je 35e was toch wel een klein beetje overdreven. Gelukking vond Bert het ook belachelijk en vol goede moed begonnen we met de lessen. Nee, een natuur talent was ik zeker niet. Daar was ik snel achter. Maar dankzij jou leerzame lessen en engelen geduld heb ik nooit getwijfeld of ik het ooit zou leren. Bert bedankt voor je gezellige lessen het zelfvertrouwen dat je me hebt gegeven. Morgen ga ik mijn rijbewijs ophalen.

Hartelijke groeten Jolanda.

Beste Bert,

Na 3 examens te hebben gedaan bij een andere rijschool, die me na het eerste examen "niets meer kon leren en ik moest het nu allemaal zelf doen". Ben ik bij Rijschool Dokman terecht gekomen. Bert kon me na alleen een proefles al vertellen waar het allemaal fout was gegaan bij de vorige examens. Voornamelijk het kijken...toch niet geheel onbelangrijk! Daar werd hard aan gewerkt en toen op voor de 4de keer examen...door de spanning zakte al het geleerde weer wat weg en dit gebeurde ook de bij het BNOR examen, hierdoor zakte ik alsnog 2 keer. Maar 2x 3 is ook scheepsrecht werd mij van alle kanten verteld en inderdaad vandaag ben ik bij de 6de keer examen toch eindelijk geslaagd! De lessen van Bert zijn iedere keer weer leerzaam en herhaling doet wonderen!! Bert, bedankt voor de lessen en het uiteindelijke behalen van het roze pasje!! Groetjes, Evelien

Jee! Hij is binnen! Nou ja, nog niet officieel want volgende week kan ik hem pas ophalen.
Gisterenmorgen (20 februari 2007) om 8 uur had ik mijn examen. Brrr, niets voor mij zo vroeg. Ik ben absoluut geen ochtendmens. Dat was tijdens vroege rijlessen ook wel duidelijk geworden. Maar ja, zoals Bert zei: Je moet alle tijden kunnen rijden. Hoe moet dat anders later als je vroeg naar je werk moet? Dus vroeg naar bed en vroeg op. En eigenlijk viel het hartstikke mee. Ik heb aardig wat lessen gehad. Ik geloof zo'n 67. Maar ik ben gelukkig wel in een keer geslaagd. Ik heb wel op aanraden van Bert halverwege een tussentijdse toets gedaan. Zo krijg je toch een beetje een idee hoe zo'n examen te werk gaat en je weet goed waar je nog aan moet werken. De lessen waren erg plezierig en leerzaam. Rijschool Dokman is een wat goedkopere rijschool, maar dat zie je zeker niet af aan de lessen. Deze waren (voor zover ik kan zien) van hoge kwaliteit. Het rijden was plezierig en Bert stelt je goed op je gemak. Maar ook kan hij je flink wakker schudden als dat nodig is.
Een hoogtepunt was wel de dubbele les naar Rotterdam. Rijden door (en naar) Rotterdam was erg leerzaam. Bert was ook een goede gids; het was gelijk een soort rondleiding.Bert, hartstikke bedankt voor de leuke en leerzame lessen!

Groetjes, Laura Jacob

Ik ben Elroy Bakker, ben op 2 januari geslaagd..
Bij mij ging het wat moeizaam omdat ik totaal geen verstand van auto's en het rijden ervan had. Na een hoop lessen heb ik gelukkig toch in de 1ste keer mijn rijbewijs gehaald.
Wat is Bert Dokman voor persoon? Bert is een goede chaffeur die heel kritisch kijkt, naar mensen hun rijgedrag. Bij mij heeft dat goed gewerkt omdat ik wat laks ben van mezelf. Hij heeft me veel geleerd; van de knopjes in de auto tot aan alle wegsituaties. Bert is totaal geen persoon die het voor het geld doet, hij werkt leuk met jongeren en wil dat je de wegsituaties en de auto goed beheerst. Hoe zijn de lessen? De lessen zijn zeer leerzaam en je komt op alle plekken met de auto. Snelwegen, erven etc.. Bert leer je de auto wel beheersen. En verder is het een meneer waarmee je goed kan praten, dus een persoon met een goed hart. Nogmaals Bert, Bedankt !!

Vriendelijke groet, Elroy Bakker

Hallo Bert en andere lezers,
Ook ik heb net als alle onderstaande mensen mijn rijbewijs gehaald na leerzame en vooral leuke lessen bij Bert !!
Wat was er zo leuk?
Een fantastisch bord op de auto tijdens mijn eerste rijles, iedereen kon zien wat een talent (?) ik had, mijn eerste reis rond de wereld en natuurlijik de gezelligheid tijdens alle lessen. Maar vooral het autorijden... zelf achter het stuur, dat is me toch leuk !!
Wat was er zo leerzaam?
Vanuit niets toch in een keer mijn rijbewijs halen.. zegt genoeg denk ik. Verder kan ik nu heel Veilig, Verantwoord en Milieuvriendelijk rijden (zeggen de kenners). Dus: Bert bedankt voor de fijne lessen, dat 'roze platic-kaartje' ga ik gelijk aanvragen. Zoals je al zei: " Mooi Sinterklaas-cadeautje! "
Dankjewel! Karin

Beste Bert,

Eindelijk,dankzij jou heb ik mijn rijbewijs. Na een teleurstellend jaar bij mijn eerste rijschool,ben ik bij jou gekomen. De beste keus. Jouw manier van les geven is helemaal top. Zeer leerzaam en ontspannend. Je legt geduldig uit hoe je iets op de juiste manier moet doen. Hierbij wil ik alle toekomstige leerlingen rijschool Dokman aanbevelen,want dan kies je voor de zekere weg naar je rijbewijs. Bert,nogmaals bedankt voor alles en veel succes verder met je rijschool.

groetjes Farija

Hallo allemaal,

 Ik ben Gisela van Werkhoven en ik ben 19 jaar. Ik ben op 12-08-2005 begonnen met lessen bij Bert. Bert kwam er al snel achter dat ik heel erg onzeker ben. Examenvrees is absoluut niet leuk geloof me. Je wordt er heel erg nerveus van, en je gaat denken dat het je allemaal niet lukt terwijl je het best kan. Op 24-01-2006 ben ik in 1x geslaagd voor mijn theorie. Leren dat gaat me wel makkelijk af, want dan zit er niet zo’n enge examinator naast me die mij moet gaan beoordelen. Na bijna een halfjaar lessen na mijn theorie, kon ik voor de eerste keer gaan afrijden. Bert heeft veel aandacht besteed aan mijn examenvrees, hij gaf me veel zelfvertrouwen en hij liet me dingen zien waar ik bang voor was, wat dus achteraf niet nodig was. Zo was ik als de dood als ik tussen grote vrachtwagens moest rijden op de snelweg. Rotondes waren ook niet mijn favoriet. Het liefst zou ik tien minuten staan wachten totdat ik zeker weet dat er echt geen auto meer komt. Dankzij Bert douw ik de auto er nu gewoon tussen! Wel op een veilige manier natuurlijk, haha. Bij de bijzondere verrichtingen heb ik ook heel vaak gedacht: dit onthou ik nooit, dit kan ik echt niet! En ook al moest het dan tien keer opnieuw, Bert nam hier de tijd voor. Telkens opnieuw, totdat ik het zonder problemen deed. Bert zei altijd: “Je moet er niet bij nadenken! Gewoon doen!” En dit heb ik later zelf ook ervaren. Alles ging op het laatst vanzelf, en dan zie je dat je het wel degelijk kan!En ik ging het zelf ook nog echt geloven! Maar toen ik voor de tweede keer af ging rijden, op 22-09-2006, zat er weer zo’n enge vent naast me die mij moest gaan beoordelen. Ik had het niet meer! De kriebels, de buikpijn, de zenuwen… Alles wat fout kon gaan, ging fout. En achteraf gezien heb ik me weer druk gemaakt om niks, dat is het vervelende aan examenvrees. Zoals Bert ook tegen me zei: “een examinator is ook maar een mens!” Natuurlijk had Bert gelijk. Op het moment zelf vond ik de examinator maar een of ander buitenaards wezen, want ik kreeg al de kriebels als ik het woord “examen” alleen al hóórde. Het was zelfs zo erg dat ik tijdens het voorrijden heel goed reed, en toen Bert zei dat ik het gewoon ging halen als ik straks op EXAMEN ging…en prompt sloeg de motor af haha! Kan toeval zijn, maar ik werd echt heel erg zenuwachtig meteen door dat woord. Maar natuurlijk, examinatoren zijn ook mensen, en ook zij maken weleens foutjes. Dit heeft Bert mij duidelijk gemaakt. Vandaag moest ik voor de derde keer afrijden. Ik had al tegen iedereen gezegd “drie keer is scheepsrecht!” Verder niet echt bij nagedacht natuurlijk, want het is maar een spreekwoord. Het gekke was, ik was helemaal niet zo zenuwachtig als de twee keren ervoor. Wat een lekker gevoel zeg, in de auto met een examinator naast je, en lekker relax rijden zoals ik tijdens de lessen ook reed. Ik maakte wat foutjes, waar ik over na ging denken tijdens het rijden, dat moet je dus eigenlijk gelijk van je afzetten maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En het spreekwoord klopte! Ik ben geslaagd!!! Ik kon het nog niet echt geloven, maar nu geloof ik het maar al te graag!! Ik ben gewoon geslaagd. GESLAAGD!!! Bert ik wil je heel erg bedanken voor alle moeite die je gedaan hebt en het zelfvertrouwen die ik nu heb (ook jij werd wel eens ongeduldig maar je hebt het toch mooi geflikt!) Hen, jij ook heel erg bedankt! Ook jij hebt me zelfvertrouwen gegeven door elke keer op me in te praten. Binnenkort ga ik een klein autootje kopen en dan kom ik hem meteen showen!!! Groetjesssssssssss

Hallo nieuwe leerlingen

Iets meer dan een jaar geleden ben ik begonnen met autorijden bij rijschool Dokman. Ik vond toen alles aan het rijden super eng, maar Bert heeft me vertrouwen gegeven. Nu een jaar later heb ik mijn rijexamen gehaald en volgende week als ik mijn rijbewijs (kaart) heb zal ik zelfverzekerd achter het stuur stappen. Bert voor het eerst niet meer naast mij, maar alles wat ik van hem geleerd heb zal ik wel toepassen en makkelijk kunnen blijven onthouden.. Iedereen die nog op zoek is naar een super goede rijschool raad ik aan bij rijschool Dokman les te nemen. Bert geeft niet alleen super goed les, ook is hij goedkoop vergeleken bij andere rijscholen en hij probeert zeker niet het geld uit je zakken te kloppen. Veel succes bij je rijlessen iedereen en Bert SUPER bedankt. Groeten Sabine

Hallo allemaal,
Ik wil als eerste Bert heel erg bedanken voor de fijne en leerzame rijlessen die ik bij hem heb gehad.. Graag wil ik mijn ervaringen over de rijschool met andere delen vandaar dit stukje voor de site.. Bert is een gezellige instructeur die zich echt 100% inzet voor zijn leerlingen.. Zoals Bert altijd zegt "je maak geen fouten maar het zijn leermomenten" en zo heb ik het ook altijd ervaren.. Lukte het even niet dan deden we het gewoon opnieuw.. Wat ik heel erg fijn vond aan zijn lessen was dat als hij iets uitlegde de auto even aan de kant zetten zodat ik ook de aandacht had voor wat hij uitlegde.. Hij had overal wel weer een oplossing of een ezelsbruggetje voor.. Ik was in het begin niet helemaal zo zeker in de auto maar dankzij Bert was dat snel over.. Hij liet mij ook menig keer erg schrikken als ik weer een straat van rechts niet in keek maar daar heb ik ook echt enorm van geleerd en zou het ook niet meer vergeten.. Nadat ik 11 april mijn theorie examen in 1x gehaald had begon hij over de tussentijdse toets.. Ik mocht van Bert zelf kiezen als ik het wel of niet wou doen maar Bert raden het me wel aan.. En dat heb ik ook gedaan en daar was ik ook erg blij om.. Het was een fijne ervaring zo'n toets je weet gelijk hoe het gaat als je op examen moet... Je weet ook gelijk hoe het is om met een examinator naast je te rijden.. Nou mijn tussentijdse toets ging best aardig zei de examinator had hier en daar nog wel een aandachtspuntje maar ik was allang blij met de vrijstelling die ik had gekregen voor de bijzondere verrichtingen.. Bert en ik zijn gaan werken aan de aandachtspunten die ik had en het ging steeds beter.. We zijn nog een keer in Rotterdam wezen rijden wat ik echt heel eng vond in eerste instantie maar Bert sleurde me er door heen en achter af viel het ook heel erg mee.. Mijn examen was ondertussen ook al aangevraagd 29-08-2006 zou de grote dag voor me worden en dat is het ook geworden... Ben vandaag in 1x geslaagd en dat echt dankzij de fijne en informatieve lessen van Bert!! Dus vanaf vandaag ga ik mijn best doen om op een verantwoordelijke en en milieu bewuste manier te rijden zoals ik dat geleerd heb.. Mensen die nog een rijschool zoeken zal ik zeker aanraden om naar jou toe te gaan.. En ik wens je nog heel veel succes toe met je rijschool!!
Groetjes,
Anita Korporaal

Donderdag 4 mei heb ik mijn rijbewijs gehaald. Op dodenherdenking midden in de vakantie, dus echt druk was het niet. Het was helaas niet de eerste keer, want een maand ervoor was ik gezakt. Ik reed toen door de spanning te gejaagd. Erg balen was dat, want ik kon het wel, maar ik kon het door de zenuwen niet laten zien. Over rijschool Dokman ben ik zeer tevreden. De prijzen zijn niet hoog en je krijgt echt waar voor je geld. Je hebt recht op 50 minuten en die krijg je ook. Als hij een paar minuten later is, wordt dit altijd goed gemaakt. De rijlessen worden zeer goed gegeven en de hele les door krijg je aanwijzingen. Soms leek het allemaal wat te kritisch, maar Bert wil echt het allerbeste uit je halen. En dat lukt hem ook. Sterk aan te raden!

Gerrit-Jan

Beste Bert

Kerst 2004 zei ik spontaan dat ik mijn rijbewijs ging halen, iedereen keek mij verbaast aan, het was bijna om te lachen en waarom ik was vreselijk bang in de auto!Toen ik een jaar of twintig was ben ik ooit begonnen met lessen, ik had er een paar gereden en zei tegen de rij-instucteur dat ik er maar mee stopte dat vond hij een verstandig besluit!

Ik was zo bang, dat ik het nooit zou leren! Ondertussen ben ik vijfendertig en heb de stoute schoenen aan gedaan en heb jou opgebeld, ik kon in februari beginnen ( wat had ik een spijt) de dag dat ik moest rijden heb ik veel in het kleinste kamertje van mijn huis gezeten, dat  begrijp je natuurlijk wel,maar oké ik rijden jij was zo rustig dat werd ik ook, ik moest sturen en we waren nog maar net op weg en jij zei ik gooi mijn gas even los gelijk paniek in de tent en ik zei dat kan ik niet, jij wist gelijk wat voor een onzeker geval jij in de auto had zitten! Ik ben blijven rijden vond het eerst echt niet leuk, ik deed een keer per week twee lessen achter elkaar, ik vond het nog steeds slecht gaan jij vond dat het goed ging, als ik thuis kwam na het lessen vroeg mijn man en hoe ging het slecht natuurlijk was mijn antwoord, hij is toen een keer meegereden en de eerste tien minuten dacht hij inderdaad dit leert ze nooit daarna begon ik toch beter te rijden en hij vond het later zelfs goed gaan, ik wilde alweer stoppen maar mijn man zei nu ga je door! Ik ben twee keer in de week gaan rijden en dan een les dat ging beter had niet zoveel tijd nodig om in te komen het werd steeds leuker! Ik ben gaan leren voor mijn theorie want daar zat je maar over te zeuren dat ik dat moest gaan doen  Hennie heeft voor mij een afspraak gemaakt,ik deed het niet had toch tijd zat (dacht ik) maar oké leren en in een keer geslaagd! Toen begon jij over een tussentijdse toets hebben we gedaan en kon ik mijn bijzondere verrichtingen halen ook gelukt! Ik vond het een hele fijne ervaring  zo'n toets je weet gelijk hoe het gaat met je examen! Je begon later te zeuren over examen ik dacht ben er nog niet klaar voor jij zei je kan het en je slaag in een keer (ja natuurlijk) ik  dacht ik les nog wel een jaartje ( mijn onzekerheid)! Het lessen ging wel steeds beter, ik moest alleen beter op de borden en tekens op de weg letten,dat was uit de toets gekomen! wij naar Gorkum (zoals jij dat schrijft) wat een ramp (vond ik jij niet) ik heb een week in een dip gezeten, tot mijn verbazing lette ik wel daarna beter op borden en tekens op de weg dus had je weer gelijk!  Dertig september was het zo ver ik op examen en zenuwachtig dat ik was, maar jij bracht toch die rust erin,we hebben even nog rond gereden dat ging goed! Daarna heb ik examen gereden je geloof het nooit, iemand die het nooit zou leren,geslaagd in een keer!!!!! Bertus en Hennie ik wil jullie danken voor jullie inzet en geduld!!!!! Dank jullie duizend maal groetjes Mireille Schaaf           

Beste Mensen

Ik heb Donderdag 22-12 mijn rijbewijs gehaald. Ik heb 31 fijne lessen achter de rug,sommige dingen gingen wat minder maar dat hoort er bij. De instructies die je krijgt zijn makkelijk te begrijpenen te onthouden, overal zijn ezelsbrugentjes voor. De instructeur Bert is heel relaxed je kan met hem lachen en bij de eerste les wordt je ook op je gemak gesteld, dus geen reden om nerveus te zijn. Het examen verliep ook perfect! Als je zo rijdt als Bert je geleerd heeft dan slaag je voor 100%. Dit was het wel, Bert bedankt!!!

Groetjes Danny de Boer

10 februari 2006 

Met veel plezier heb ik gelest bij rijschool Dokman, en ben na 45 lessen (gemiddeld volgens Bert) in 1 keer geslaagd! Zonder de goede voorbereiding van Bert op de examinator had ik het hoofd vast niet zo koel gehouden ;-) Wat was ik blij toen ik met m’n rijvaardigheidsbewijs het CBR verliet. Eenmaal thuis sprong ik dan ook meteen (voor de laatste keer?) op de fiets, om via de fotograaf naar het Stadskantoor te racen. Dat half uurtje wachten op het kantoor had ik er graag voor over, want uiteindelijk kreeg ik daar zo’n heel mooi roze papiertje met ‘Rijbewijs Koninkrijk der Nederlanden’ op de voorkant. Bert het was fijn om bij je te lessen, gezellig, rookvrij en altijd weer een verrassing, van wereldreis tot boottocht. Ik zal m’n best doen om op een “sociaal verantwoorde en milieu-bewuste wijze te rijden, en de bereidheid tonen dit in de toekomst ook te blijven doen.”

Oja, en gefeliciteerd met je verjaardag! :-D

 Groetjes Christiaan

Hallo allemaal,
Ik ben Veronique en ik ben 20 jaar. Ik ben op 17 december 2004 geslaagd voor mijn rijbewijs. Eindelijk na bijna twee jaar lessen, examen doen en nog meer lessen. Maar dankzij Bert heb ik het nu toch eindelijk en kan ik lekker door de wereld crossen en, last but certainly not least, sparen voor een eigen auto'tje natuurlijk. In totaal heb ik 5 keer praktijk examen gedaan. Mijn eerste drie examens heb ik bij een andere rijschool gedaan, waarvan ik in dit berichtje de naam niet zal noemen. De stijl van lesgeven van deze rijschool werkte bij mij niet zo goed, dus ben ik overgestapt naar Bert (hiermee wil ik NIET (met de nadruk op niet) zeggen dat dit een slechte rijschool is. Het werkte alleen niet bij mij). Bij Bert heb ik twee keer examen gedaan. Na de eerste keer zei de examinator dat er veel goeds in mijn rijstijl zat, maar dat het helaas niet voldoende was om mij te laten slagen. Ik was helemaal blij (N.B.: dit was bij mij al een hele vooruitgang, daar mij in mijn vorige examens gezegd was dat er praktisch niets goed ging). De tweede keer bij Bert was bij de BNOR in Zwijndrecht. Dit is mij erg goed bevallen, daar je meer tijd krijgt om de examinator te overtuigen van je kunnen. En bij deze vijfde keer is het dan toch eindelijk gelukt. Ik wil Bert heel erg bedanken voor alles wat hij mij heeft geleerd (bijvoorbeeld de nacontrole) en ik wil iedereen die van plan is rijlessen te nemen adviseren te gaan lessen bij Bert.
Groetjes, Veronique Verwaart

Hallo allemaal(en bert),

Bert vroeg aan mij of ik wat op zijn mooie site wilde zetten zodat iedereen kan zien hoe het is om te lessen bij hem. Ik ben in 2 keer geslaagd, en heb ongeveer 30 plezierige lessen gehad. Het is altijd gezellig tijdens het lessen en hij geef ook UITSTEKEND les! Ik reed eerst in een wat mindere auto, maar daarna mocht ik in zijn nieuwe auto rijden! En die reed perfect! Bert ik wilde je bedanken voor die gezellige en leuke, leerzame lessen die ik mocht volgen. Ik kom je vaak nog tegen( wie weet in een politieauto?) hahaha.

 Met vriendelijke groeten, Michael Verboor

Hoi bert,

Op 20 apr. 2005 heb ik mijn rijbewijs gehaald. De dag daarvoor heb ik nog gelest en omdat ik op de snelweg mijn snelheid verminderde heeft bert mij wel 3 tot 4 keer over nieuw laten rijden en steeds maakte ik dezelfde fouten tot ergernis van Bert. Maar dankzij zijn aanpak ben ik door gekomen tijdens mijn rijexamen. Als ik nu achter het stuur zit hoor nog zijn stem als ik bochten maak en vooral als ik op de snelweg ben. Bert ik heb maar een ding te zeggen 'je bent en kanjer en ik hoop dat je nog veel leerlingen blij kunt maken met je manier van werken'. Je doet het fantastisch en ik zal altijd iedereen aanraden die wil gaan lessen om dat bij jou te komen doen. Door jou inzet heb ik nu mijn rijbewijs gehaald. Hartelijke bedankt en de groeten aan Hennie en kids.

Radha Pellikaan

Het heeft een tijdje geduurd maar hierbij een mailtje! Bij jouw gekomen via een vriend, die zei dat je top les gaf, nou daar was geen woord fout van. Heb elke les weer genoten, nu trouwens ook nog steeds met rijden! Aan de snelheid houden op dat stuk langs het industrieterrein lukt nog steeds niet erg :D. Nogmaals bedankt voor je super lessen!

Arjan

Hey Bert,
Ik heb het erg leuk gevonden om bij je te lessen. Je bent een zeer aardige instructeur die je alles goed leert. Ik ben in 1 keer geslaagd!! Thanks to Bert!   De lessen waren heel gezellig en hij heeft een leuke manier van "lesgeven". Je zet je 100% in voor de leerling. Ik zal tegen iedereen zeggen die zijn/haar rijbewijs nog moet halen dat hij/zij duidelijk bij jouw moet komen lessen! Goeie prijs en aardige instucteur,. wat wil je nog meer? Bert heeft het me perfect geleerd, misschien had je wel leraar moeten worden Bert ;).  Ik kan niks anders dan positieve dingen zeggen over Bert en zijn
rijschool. Ik heb nog geen ongelukken of boetes gehad :D
Bert hartstikke bedankt, ik heb het hartstikke leuk gevonden om bij je te lessen. Nog heel veel succes met je rijschool en met je "nieuwe" auto.
Met vriendelijke groeten, Thijs Koomans.

Hey mensen,

Ik heb gereden bij deze rijschool en ben geslaagd na 3 keer afrijden. Ik heb er 3 keer over gedaan omdat ik tijdens mijn eerste 2 examens te veel nadacht over kleine foutjes die ik maakte. En ik moest gewoon door blijven rijden, en die kleine foutjes naast me neer leggen. Dit vertelde meneer dokman me ook vaak genoeg maar het is makkelijker om te zeggen dan te doen. Maar ja de derde keer was me dit wel gelukt. Verder heb ik het altijd naar m'n zin gehad tijdens de rijlessen en heb ik veel geleerd.

Bedankt voor de leuke, goede lessen. Groetjes Jurian.

Hei leerlingen

Ik ben bakir, en ik kom uit het voormalige Joegoslavië. Ik heb mijn Joegoslavische rijbewijs nu al zes jaar, maar hier in Nederland moest ik een examen doen bij B.N.O.R. ,waarvoor ik ben gezakt. (Bij een andere rijschool) hier na moest alles opnieuwen en ben ik bij Bert z'n rijschool terecht gekomen. Ik had veel slechte gewoonten en dat is heel moeilijk om af te leren, maar het is mij gelukt om de EERSTE keer te slagen! Natuurlijk dankzij de heel goede rijlessen van Bert. Bert ik wil je nog een keer bedanken voor alles, en ik wens je nog veel rij-instructeurs kilometers!!!

Groetjes Bakir.

Hallo Bert, Hennie, Danny en Chantal
Ik Wil jullie ten eerste allemaal bedanken voor de steun en het medeleven
tijdens mijn examen`s ik heb hier heel veel aan gehad. Het was erg fijn om te weten dat er behalve me eigen familie vrienden en kennissen ook andere mensen meeleven. Ik wil zeker Bert heel erg bedanken voor alles wat hij me geleerd heeft en me een zelfverzekerde bestuurder van me heeft gemaakt. Het heeft even geduurd voor dat ik dat roze papiertje heb gehaald. bijna dik een jaar les van Bert en 6 examens. Dit kwam vooral omdat ik tijdens examens erg zenuwachtig was en"na ging denken"(heel stom.. )niet denken maar doen zei Bert vaak. De lessen waren erg leerzaam en ook erg leuk. Af en toe moest Bert ook wel is boos worden omdat k weer is iets voor de zoveelste keer verkeerd deed. Inmiddels heb ik dat "papiertje" en ben ik redelijk vaak op de weg te vinden. Dankzij Bert rij ik zelfverzekerd, veilig, relext en zonder zenuwen en maak ik de juiste beslissingen in het verkeer. Als ik iemand een rijschool aan mag bevelen is het rijschool Dokman!
Bert en Hennie Chantal en Danny BEDANKT VOOR ALLES!!! Bert veel succes met je rijschool.
Groetjes Marc

Hey leerlingen,

Na veel zoeken naar een rijschool, heb ik uiteindelijk voor deze gekozen. Mijn reden daarvoor was: niet duur, goed slagingspercentage & leuke uitstraling! En het deed precies aan mijn verwachtingen. Ik heb altijd naar mijn rijlessen uitgekeken en had er ook veel plezier in. Uiteindelijk heb ik 30 rijlessen genomen van 50 minuten en ben in 1 KEER geslaagd. Dus de uitspraak dat vrouwen niet kunnen rijen, is dikke onzin! Bert Dokman was een uitstekende instructeur. Het beste vond ik nog dat hij altijd kalm bleef en van die handige trucjes had (heel handig bij het parkeren). Hartstikke bedankt!

 Groetjes, Daniella Hendriksen

Heej Bert!

Ik wil je even bedanken voor je geweldige lessen! Dankzij jouw volledige inzet en goede begeleiding is het me zojuist gelukt om na 26 lessen in 1 keer te slagen! Ik ben blij dat ik voor jouw rijschool gekozen heb, zodat ik m'n rijbewijs goedkoop en snel heb gehaald.
Ga zo door!

Groeten Boudewijn van Putten

Hey mensen,
Korte samenvatting van deze rijschool en instructeur, betaalbare lessen, heel informatief, veilig rijden voorop en stelt zich qua lesgeven af aan de hoe de leerling is. Kortom top lessen!! Ben dan ook na een les of 40 gehad te hebben in 1 keer geslaagd voor het examen. Waar ik zelf dan ook heel trots en bert dankbaar voor ben. Bert nog veel geluk met je rijschool en hoop dat je nog vele leerlingen zult krijgen. Nogmaals bedankt bert,
Nathan van Waardenberg

Ha Bert,
Eindelijk een reactie van mij voor op je site. Ik ben twee keer gezakt door eigen schuld(?). Op 3 januari ben ik geslaagd. Kwas de eerste die het CBR verliet voor mijn examen, kwas de eerste die terug ging naar het CBR, en kwas de eerste van het jaar 2005 dat ik naar buiten liep met een heeeeeeeeel mooi papiertje waar op stond dat ik geslaagd ben. En dit allemaal dankzij Bert. Bert is echt een hele goede instructeur. Vertel precies op een goede manier, en zuinige manier hoe je een auto moet besturen. En het is ook nog een budget rijschool,  met een hele goede slagingspercentage. Succes Bert en familie in de toekomst.

Groeten Joost

Hey Leerlingen/bezoekers van deze site,

Ik wil jullie graag vertellen wat en hoe Bert Dokman is en wat mijn ervaring is met hem. Ik heb ongeveer 8 maanden gereden bij hem en heb nooit verveeld, had eigenlijk veel minder moeten wezen maar dat zijn mijn eigen fouten. Ik heb namelijk pas in 3 keer mijn rijbewijs behaald terwijl ik het al in 1 keer had moeten doen of niet Bertje!!! Bert is niet het persoon die voor geld jullie laat rijden, hij is iemand die voor prestaties is. Vandaar ook de acties bij hem die ver onder het landelijke gemiddelde zit. Ook qua les geven is hij niet de moeilijkste met rijden, maar wel erg gedreven en dat zijn nou de pluspunten voor een rij instructeur.... Hij breng je niet in de zenuwen maar kalmeer je juist. Als er wat fout ga leg hij makkelijk uit hoe je het beter had moeten doen. Ik hoop dat ik jullie en de bezoekers genoeg heb geïnformeerd over Bert en zijn Rijschool! Hierbij wil ik Bert nog danken voor zijn manier van les geven en zijn gezin die achter mij stond toen ik moest afrijden

 FAM. DOKMAN HARTELIJK DANK VOOR ALLES!!!!!!!!!!!!

 groetjes Carlo

Hé Bert

Ik sluit me bij de andere leerlingen aan. Betaalbare lessen, goede instructeur, zelf de lestijden bepalen. Na veel gezoek en vergelijkingen, ben ik bij jou terecht gekomen en dat is me heel goed bevallen! Zo goed, dat ik een vriend aanbevolen heb om ook bij jou te lessen. Ik wens je veel succes verder!! Bedankt voor alle goeie instructies!!

Francisca den Hartog

Ps.: Ik weet dat ik niet zo geleerd heb, maar ik kan het niet laten om in een 30-km zone harder te rijden. Ik heb gelukkig nog geen bekeuring gehad!

Hallo allemaal,
Ook iemand uit Indonesië kan in Nederland in 1 keer haar rijbewijs halen, als ze les neemt bij Bert. Zo heb ik een 'European drivestyle' gekregen. Dit betekend: TE VEEL REGELS!!! (en goed vooruitkijken). Ik heb van jouw lessen genoten. Bert bedankt voor de goede instructie en ook voor de fles champagne...
Groetjes, Widya

He bert,

Ik heb op 17-10-05 mijn rijbewijs gehaald. Ik luisterde altijd goed in de lessen naar wat jij zei en heb daar erg veel van geleerd. Je bent een goede rij instructeur je komt duidelijk over en bent altijd vriendelijk. Je bent niet duur en geeft perfect les. Ik heb mijn rijbewijs in 2 keer gehaald dat was eigenlijk niet nodig geweest, omdat ik het de eerste keer al in me had alleen, toen was ik te zenuwachtig. Veel succes met de rijschool! en bedankt!  

 Groeten Erik

Hallo Allemaal,

Wat ben ik blij dat ik nooit in Bert zijn nieuwe auto heb gereden. Ik vond die "oude" namelijk mooi zat ;) Nee hoor, Ik was de laatste die met zijn "oude" auto af mocht rijden en misschien dat dat me een beetje geluk bracht want het is me namelijk in 1 keer gelukt. Een half jaartje heb ik bij deze rijschool doorgebracht. De lessen waren altijd erg leerzaam en plezierig. Het fijne van Bert is dat hij probeert je in alle situaties van het verkeer deel te laten nemen en dat hij je de fout in laat gaan zodat je er wat van kan leren, en dat is gelukt. Via deze weg wil ik Bert en zijn familie ook nog hartstikke bedanken voor de steun tijdens mijn examen en natuurlijk voor de plezierige lessen!
Veel succes verder!

Groetjes Michelle

Beste Bert.

Ik wilde je nog bedanken van de leerzame momenten die ik van je gekregen heb. Ik weet nog wel de eerste keer dat ik moest ik was heel erg zenuwachtig,maar je gaf me heel veel vertrouwen en dat was heel erg fijn. Je gaf me meer vertrouwen dan ik had en ik weet ook dat ik tikjes had en dacht dat ik het nooit zou afleren maar het is je toch gelukt. Verder heb ik alleen maar leuke herinneringen, en je heb me ook 2 keer heel erg laten schrikken maar daar kan ik nu wel om lachen maar op dat moment vond ik het niet echt leuk,maar ik weet wel dat ik fout was. En was helemaal blij Toen ik in 1 keer geslaagd was ik kon het niet geloven, jij zij dat ik er klaar voor was en het klopte. Nog bedankt voor de handige tips ik gebruik ze nog dagelijks.

Nog heel veel su6 met je rijschool. Laterszzz Donovan.
 TOP